SUA acţionează în judecată "Deutsche Bank" pentru fraudă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 decembrie 2014

SUA acţionează în judecată "Deutsche Bank" pentru fraudă

Cererea de despăgubiri: 190 de milioane de dolari

Guvernul SUA a acţionat, luni, în instanţă "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, solicitând despăgubiri de peste 190 de milioane de dolari pentru o fraudă fiscală ce datează din anul 2000.

Conform dosarului depus la Curtea Districtuală din Manhattan, New York, "Deutsche Bank" s-a folosit de societăţi fictive insolvabile pentru ascunderea de Fisc a unor câştiguri impozabile obţinute în SUA.

Procurorul general, Preet Bharara, declară că acest caz a apărut în urma achiziţiei de către "Deutsche Bank", la finele lui 1999, a unei companii care deţinea trei milioane de acţiuni ale companiei farmaceutice "Bristol-Myers Squibb" Co. Titlurile s-au apreciat, iar procurorul spune că banca a realizat o schemă prin care să evite plata unor taxe de zeci de milioane de dolari pentru câştigurile de capital la momentul la care acestea au fost re-înstrăinate.

Potrivit guvernului american, pentru evitarea unei taxe federale pe câştig de 51 de milioane de dolari, "Deutsche Bank" a vândut acţiunile în 2000, sub valoarea reală, către companiile fantomă care au plătit pentru aceste titluri cu împrumuturi pe termen scurt. Ulterior, societăţile au re-vândut acţiunile.

"Prin vehicule frauduloase, care implică societăţi fantomă, Deutsche Bank a încercat să facă să dispară potenţialele responsabilităţi fiscale", a declarat Bharara.

Despăgubirile solicitate în instanţă, de 190 de milioane de dolari, includ taxele pretinse că nu au fost plătite, penalităţi şi dobânzi.

Renee Calabro, purtător de cuvânt al "Deutsche Bank", a afirmat că banca "a rezolvat pe deplin problema" încă din 2009, în urma unei înţelegeri cu autoritatea americană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ia mai dai ... "mai departe" pe licurizdii astia, ca deja tind sa devin TALIBAN cind vad ce fac astia prin lume. Poate se vor trezi si americanii de rind, alaturi de Garda Nationala (ca fara astia statul POLITIENESC inabusa in singe tot ca la noi in 1907), sa schimbe modul de gindire si politicienii din radacina (putin probabil ca prea-s fuduli ca natie)!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb