SUA: FBI-ul spune că Rusia şi Iranul încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale

A.P.
Internaţional / 22 octombrie 2020

FBI-ul spune că Rusia şi Iranul încearcă să influenţeze alegerile prezidenţiale

Directorul de informaţii naţionale, John Ratcliffe, a declarat miercuri că atât Iranul, cât şi Rusia au obţinut informaţii despre înregistrarea alegătorilor americani în efortul de a se amesteca în alegeri. El susţine că grupul iranian Proud Boys trimite e-mailuri intimidante alegătorilor, potrivit CNN.

Ratcliffe, care a apărut alături de directorul FBI, Chris Wray, a declarat miercuri seară la o conferinţă de presă că Iranul a răspândit dezinformarea despre frauda electorală printr-un videoclip trimis pe unele e-mailuri.

"Aceste date pot fi folosite de actori străini pentru a încerca să comunice informaţii false alegătorilor înregistraţi, care speră să provoace confuzie, haos şi că vor submina încrederea în democraţia americană", a spus Ratcliffe.

"Am văzut deja Iranul trimitând e-mailuri false destinate intimidării alegătorilor şi care să-l afecteze preşedintele Trump", a adăugat Ratcliffe.

Ratcliffe nu a explicat ce a vrut să spună prin declaraţia sa cum că e-mailurile - care au fost trimise alegătorilor de la "info@officialproudboys.com" şi au avertizat să "Voteze Trump sau altfel!" - erau menite să prejudicieze preşedintele.

Democraţii şi un grup de foşti oficiali ai serviciilor de informaţii l-au acuzat pe Ratcliffe că a declasificat informaţii în perioada premergătoare alegerilor pentru a ajuta campania lui Trump, iar democraţii din cadrul Comitetului pentru securitate internă au criticat conferinţa de presă.

"Nu ascultaţi pe Ratcliffe - un hack partizan", scria miercuri seara pe contul de Twitter al comitetului într-un tweet care ulterior a fost şters.

Comitetul mai scria: "PENTRU CLARIFICARE: Aceste operaţiuni de interferenţă electorală nu sunt menite să dăuneze preşedintelui Trump".

Reprezentantul Ted Lieu, un democrat din California, l-a acuzat pe Ratcliffe că a încercat să "schimbe subiectul".

Liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer, un democrat din New York, a declarat pentru MSNBC: "Am avut impresia că este mult mai degrabă o acţiune făcută să subminez încrederea în alegeri şi nu vizează nicio figură anume."

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Judd Deere, a declarat: "El a îndrumat FBI, DOJ şi agenţiile de apărare şi inteligenţă să monitorizeze şi să împiedice în mod proactiv orice încercare de a interveni în alegerile din SUA ."

O sursă familiarizată cu această problemă a declarat pentru CNN că guvernul consideră că unele dintre datele pe care le-au obţinut iranienii provin de la sistemele de stat şi nu erau doar informaţii publice de înregistrare ale alegătorilor.

Există îngrijorarea că Rusia a accesat în mod similar datele, dar nu este clar care este intenţia lor, detaliază CNN.

Kim Barton, supraveghetorul alegerilor pentru Alachua, Florida, a declarat că dacă alegătorii includ adresele lor de e-mail atunci când se înregistrează pentru a vota, informaţiile pot fi obţinute prin cereri de evidenţă publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb