Sub 5% dintre microîntreprinderi şi întreprinderile mici au înregistrat creşteri în perioada pandemiei

S.B.
Miscellanea / 25 mai 2020

Sub 5% dintre microîntreprinderi şi întreprinderile mici au înregistrat creşteri în perioada pandemiei

Doar 1.6% dintre microîntreprinderi şi 4.3% dintre întreprinderile mici au înregistrat creşteri, în perioada Covid-19, semn că au avut mai multă flexibilitate în a se adapta noilor cerinţe şi condiţii.

Este rezultatul final al campaniei "Construim împreună #ViataDupaCOVID19" iniţiată de Ingenius Hub şi la care au participat peste 800 de organizaţii. Cu toate problemele înregistrate, firmele mici nu au apelat la şomaj tehnic şi nu intenţionează să o facă, dacă îşi revin în perioada verii. Deşi au căutat soluţii să rămână operaţionale într-o proporţie cât mai mare, firmele mici se află în dificultate din punct de vedere financiar şi au resurse pentru una-două luni. 25% dintre ele spun că sunt în risc de a-şi declara insolvenţa dacă nu primesc sprijin pentru redresare pe parcursul următorului trimestru. Aproape 10% dintre întreprinderi au putut opera complet în perioada stării de urgenţă datorită digitalizării.

O altă concluzie a cercetării este faptul că, pe măsură ce trecem de la microîntreprinderi la întreprinderi mari, creşte procentul celor care nu au înregistrat pierderi majore. 69% dintre întreprinderile mari au declarat că nu sunt afectate de dificultăţi financiare.

Mai multe date corelate din cercetarea Ingenius HUB pot fi consultate pe www.ingeniushub.ro.

Rezultatele obţinute în urma cercetării iniţiate de Ingenius HUB în cadrul campaniei "Construim împreună #ViataDupaCOVID19" au făcut posibilă identificarea celor mai acute probleme ale mediului de afaceri, precum şi a soluţiilor celor mai eficiente care se impun la nivel naţional pentru relansarea economiei româneşti după criza generată de pandemie.

Astfel, datele furnizate de participanţii la studiu au stat la baza unei serii de consultări între mediul de afaceri şi reprezentanţii Guvernului - atât în cadru general, cât şi pe sectoare ale industriei - în urma cărora s-a conturat un set de masuri asumat colectiv, care a ajuns pe masa Executivului.

Vulnerabilităţile microîntreprinderilor şi ale IMM-urilor, precum şi costurile mici ale unei investiţii publice care să sprijine acest sector al mediului de afaceri au fost punctul de plecare al discuţiilor din cadrul consultărilor organizate de Rodica Lupu, fondatoarea Ingenius HUB, care au reunit reprezentanţii Guvernului, ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi ai societăţii civile.

"Într-un asemenea context fără precedent, este imperios necesar ca măsurile adoptate de Guvern să aibă un temei solid în consultări reale cu piaţa. Am dorit să ne asigurăm că Executivul aude şi vocea unor organizaţii mai mici din ţară şi chiar a antreprenorilor în mod direct. Am vrut să arătăm că se poate construi un dialog serios şi constructiv, care să includă toate cele 4 medii - privat, academic, asociativ şi public. Ingenius Net a fost construit pe acest principiu şi credem că numai în această formulă putem dezvolta strategii coerente pentru economia românească.", a declarat Rodica Lupu, fondatoare Ingenius HUB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb