Suedia preia pentru a doua oară preşedinţia Uniunii Europene

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2009

Suedia, stat membru al Uniunii Europene din anul 1995, îşi asumă pentru a doua oară Preşedinţia UE, în intervalul 1 iulie - 31 decembrie 2009.

Domnul Mats Aberg, ambasadorul Suediei în România, a declarat, într-o conferinţă de presă prilejuită de preluarea Preşedinţiei Uniunii Europene, că asumarea acestei func­ţii este de mare răspundere, fiind o obligaţie deosebit de importantă pentru ţara sa. Priorităţile pe care preşedinţia suedeză şi le-a impus privesc economia Uniunii Europene, într-o perioadă dificilă creată de criza economică şi financiară.

Suedia este hotărâtă să se concentreze asupra măsurilor pentru restabilirea încrederii în sistemul financiar, accelerarea recuperării economice, crearea de locuri de muncă şi promovarea bunăstării în statele membre.

Preşedinţia suedeză va acţiona pentru adoptarea unei strategii speciale pentru Marea Baltică, pentru îmbunătăţirea mediului maritim şi pentru întărirea competitvităţii acestei regiuni din UE. De asemenea, va fi propusă adoptarea Programului Stockholm pentru colaborări în domeniul judiciar. Totodată, Uniunea Europeană extinsă va pregăti, sub preşedinţia suedeză, terenul pentru aderarea altor ţări.

În această toamnă, Suedia va organiza o serie de întâlniri, seminarii şi conferinţe care vor lua în discuţie teme, de la climă şi agricultură, până la apărare şi chestiuni legate de tineret.

Ambasadorul Suediei la Bucureşti a apreciat că ţara sa va asigura o conducere deschisă şi eficientă, de colaborare cu toate ţările membre ale Uniunii Europene.

Suedia are o populaţie de 9,26 milioane de locuitori, pe o suprafaţă de 450.000 kmp. Ţara este o monarhie constituţională. Primul-ministru al Suediei este Fredrik Reinfeldt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb