Suedia şi Marea Britanie, cele mai avansate state la capitolul progres social

F. A.
Comunicate de presă / 22 aprilie 2013

Suedia este cea mai avansată ţară din punct de vedere social, potrivit noului indice lansat la Skoll World Forum, o platformă internaţională menită să accelereze iniţiativele antreprenoriale şi soluţiile inovatoare pentru cele mai mari provocări sociale ale lumii, informează un comunicat de presă remis de Deloitte.

Pe locul doi se situează Marea Britanie, în timp ce Germania se situează pe locul 5, Statele Unite pe locul 6, iar Japonia pe locul 8.

Indicele de Progres Social, care a evaluat 50 de ţări în funcţie de performanţele lor sociale şi de mediu, a fost realizat de profesorul Michael Porter şi iniţiativa The Social Progress Imperative.

Indicatorul este calculat doar în funcţie de măsurile sociale şi de protecţie a mediului menite să acopere nevoile de bază, premisele pentru bunăstare şi oportunitate.

Pentru fiecare ţară evaluată, indicele arată care sunt zonele pe care trebuie să se pună un accent mai mare pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor.

La calcularea sa au fost utilizate tehnici statistice riguroase şi informaţii furnizate de surse de referinţă la nivel internaţional, cum ar fi Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"Creşterea economică nu determină neapărat progresul social, după au demonstrat-o Primăvara Arabă din 2011 şi cei zece ani de provocări cu care s-a confruntat Mexicul", exemplifică profesorul Porter.

El continuă: "Progresul social depinde de opţiunile la nivel de politici, investiţii şi capacitatea de implementare de care dispun partenerii sociali din guvern, societatea civilă şi mediul de afaceri. Acţiunea trebuie să fie catalizată la nivel de ţară. Partenerii trebuie informaţi şi motivaţi să colaboreze şi să dezvolte o abordare atotcuprinzătoare pentru dezvoltare; în acest mod, am încredere că progresul social va accelera".

Nicio ţară nu s-a plasat în prima jumătate a clasamentului pentru toate cele 12 componente ale Indicelui de Progres Social - Hrană şi Asistenţă medicală de bază; Aer, Apă şi Salubritate; Adăpost; Siguranţă personală; Acces la cunoştinţe de bază; Acces la informaţie şi comunicare; Sănătate şi Bunăstare; Sustenabilitatea ecosistemului; Drepturile personale; Acces la educaţie superioară; Libertate şi alegere individuală; Egalitate şi Includere.

Rezultatele Suediei (locul 1) şi ale Marii Britanii (locul 2) arată performanţe susţinute pe trei dimensiuni ale progresului social - nevoi de bază, premise pentru bunăstare şi oportunitate; prin comparaţie, Statele Unite au obţinut rezultate mai slabe la categoria premise pentru bunăstare, iar Germania şi Franţa la oportunitate, se precizează în comunicat.

Aproape toate ţările bogate înregistrează rezultate slabe în ceea ce priveşte Sustenabilitatea ecosistemului - cu precădere ţările mari şi bogate în resurse naturale precum Australia (locul 46), Canada (47) şi Statele Unite (48), conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb