Sulfina Barbu: Am văzut determinarea conducerii Nokia România de a-şi respecta toate angajamentele

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 7 octombrie 2011

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, ieri, după întâlnirea cu reprezentanţii Nokia România, că aceştia au dat asigurări că discuţiile cu reprezentanţii salariaţilor vor fi corecte, că angajaţii vor avea drepturile protejate, însă cei care nu se vor prezenta la lucru vor suporta consecinţele. Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că s-a asigurat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Nokia România, că discuţiile pe care aceştia le vor avea cu sindicatele vor fi corecte şi că angajaţii vor avea toa-te drepturile protejate. "Ne-am asigurat că discuţiile pe care le au cu reprezentanţii angajaţilor vor fi corecte, că angajaţii vor avea toate drepturile protejate. Ne-au asigurat că discuţiile vor fi extrem de corecte şi în interesul angajaţilor, dar au mai spus că pentru angajaţii care merg la lucru şi îşi îndeplinesc obligaţiile de serviciu comportamentul va fi european, civilizat şi cu grijă faţă de oameni. Dacă apar situaţii în care angajaţii nu se prezintă la lucru şi nu respectă programul, aceia vor suporta consecinţele. Am văzut determinarea conducerii Nokia România de a-şi respecta toate angajamentele", a afirmat Barbu.

Ea a spus că nivelul salariilor compensatorii pentru angajaţii care vor fi disponibilizaţi va fi stabilit în urma negocierilor dintre sindicate şi conducerea companiei.

Sulfina Barbu a mai afirmat că a discutat cu reprezentanţii Nokia România şi despre intenţia Guvernului de a accesa fonduri europene, iar aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a pune la dispoziţie informaţiile necesare şi de a participa la acest proiect.

Sulfina Barbu a participat, ieri, la Prefectura Cluj, la şedinţa de lucru a Consiliului Consultativ a AJOFM Cluj, la care au mai fost prezenţi reprezentanţi ai sindicatelor clujene, ai patronatelor şi ai unor instituţii publice, precum şi prefectul Florin Stamatian. După această întâlnire, minis-trul Muncii a avut o întrevedere cu conducerea Nokia România, ur-mând să prezinte un raport asupra situaţiei de la Jucu în şedinţa Guvernului de miercurea viitoare.

Tişe: Contractul Nokia - CJ Cluj nu prevede clauze de protecţie socială, ci strict de investiţie

Contractul încheiat între autorităţile judeţene din Cluj şi Nokia nu prevede clauze referitoare la protecţia socială a angajaţilor, ci doar clauze legate de investiţia în sine, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, citat de Mediafax. Alin Tişe a declarat, la finalul primei şedinţe a comisiei Nokia de la CJ Cluj, care a analizat contractul cu compania finlandeză, că are discuţii cu doi "investitori importanţi" pentru a lua locul fabricii Nokia de la Jucu. Domnia sa a adăugat: "Am avut o primă întâlnire în comisia constituită de consilierii judeţeni şi am făcut o primă analiză a contractului încheiat de CJ Cluj cu Nokia. În contractul pe care îl avem cu Nokia nu sunt prevăzute chestiuni care ţin de aspectul social, acestea trebuind să facă parte din contractul colectiv de muncă încheiat între Nokia şi sindicate. Contractul Nokia - CJ Cluj vorbeşte strict de investiţie şi de condiţiile în care ea se realizează. Am discutat şi despre problemele sociale generate de plecarea Nokia şi am decis, în condiţiile în care în contract nu se regăseşte această prevedere în sarcina CJ, să ne implicăm în negocierile derulate între sindicate şi Nokia. Din punctul de vedere al măsurilor ulterioare, noi suntem deja în negocieri cu cei de la Nokia pentru a prelua această investiţie alţi doi investitori. Eu personal negociez cu doi investitori importanţi pentru a prelua această afacere, iar acest lucru se va face doar cu acordul Nokia. Sunt convins că, până la sfârşitul anului, această investiţie va fi valorificată de un alt investitor".

El a precizat că membrii comisiei CJ Cluj au solicitat câteva zile pentru a studia în profunzime acest contract, iar în cursul săptămânii viitoare discuţiile se vor relua, pentru a se contura o poziţie finală care să fie prezentată în plenul CJ Cluj în viitoarea şedinţă.

Şeful grupului de consilieri judeţeni PSD, Valentin Cuibus, a declarat, la rândul său, că a constatat, după studierea contractului CJ Cluj, că există clauze "care nu au fost respectate nici de Nokia, nici de CJ".

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb