SUPLIMENT HR / OANA SCARLAT, CEO EXEC-EDU "Nevoia de competenţe este foarte, foarte mare"

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 1 august 2022

Oana Scarlat

Oana Scarlat

EXEC-EDU a realizat un parteneriat strategic cu societatea de HR Arthur Hunt şi a lansat programe integrate pentru creşterea performanţei în companii

Nevoia de competenţe este foarte mare în perioada actuală, iar liderii au nevoie să se upgradeze într-un ritm "ameţitor", potrivit doamnei Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

Domnia sa subliniază: "Trecem printr-o perioadă şi un context cu totul atipice, în care nevoia de competenţe este foarte, foarte mare, iar decalajul de competenţe, la fel. În acest sens, liderii au nevoie să se upgradeze, iar ritmul este unul ameţitor. Suntem pe locul al doilea la nivel global în privinţa deficitului de talente. Deci, atragerea şi retenţia talentelor sunt pe primul loc în priorităţile companiilor şi ale managerilor de resurse umane. Este nevoie de lideri şi manageri competenţi".

Pentru compania de training, coaching şi consultanţă EXEC-EDU, parteneriatul este una dintre valori, iar cel mai recent anunţat este cu societatea internaţională de resurse umane Arthur Hunt. Oana Scarlat spune: "De 17 ani de când există EXEC-EDU, parteneriatele ne-au ajutat să creştem, să rămânem competitivi, agili şi să ne dezvoltăm. Avem o responsabilitate foarte mare, iar încrederea şi parteneriatul pe care l-am pus la cale se bazeaază pe acest lucru. Facem parteneriate ca să livrăm soluţii nu doar plăcute, ci şi utile şi relevante pentru participanţi. Aceasta este misiunea care ne inspiră reciproc".

EXEC-EDU şi Arthur Hunt îşi propun să ofere împreună soluţii integrate de dezvoltare organizaţională, pentru creşterea performanţelor în companii, consolidându-şi astfel poziţiile de lideri de piaţă în România.

În contextul unei pieţe a muncii volatile şi semnificativ influenţate de pandemie şi de conflictul din Ucraina, cele două companii acoperă o piaţă mai complexă a serviciilor de HR pentru segmentele de middle şi top management, oferind servicii strategice, adaptate nevoilor actuale ale companiilor.

Oana Scarlat menţionează: "Pe fondul deficitului enorm de talente, al noului mod de lucru hibrid şi al unui decalaj enorm de competenţe în organizaţii, în special în zona managerială, acest parteneriat strategic vine să creeze rapid soluţiile necesare pentru a răspunde tuturor acestor provocări, într-un mod integrat. Viziunea comună, axată pe comportamente etice, flexibilitate şi abordare consultativă face ca acest parteneriat să vină în mod natural".

La rându său, Alina Sirbu, Partener Arthur Hunt România, spune: "Angajaţii şi organizaţiile sunt supuse presiunilor multiple date de transformările contextului de business în această era a crizelor: pandemice, energetice, militare. Sunt necesare abordări integrate, noi şi pragmatice care să creeze coeziune şi energie la nivelul angajaţilor şi să susţină atingerea obiectivelor de business şi de management al schimbării. Lansăm în piaţă noi pachete de servicii integrate, adaptate noii paradigme din piaţa muncii care duc la creşterea motivării angajaţilor, eficientizarea muncii şi la atingerea mai rapidă a rezultatelor ţintite".

EXEC-EDU: "Companiile plănuiesc investiţii majore în dezvoltarea echipelor de management"

Potrivit EXEC-EDU, după perioada restricţiilor din pandemie, care a limitat companiile în organizarea de cursuri pentru angajaţi, acestea plănuiesc investiţii majore în dezvoltarea echipelor de management.

Conform studiilor derulate de EXEC-EDU şi Arthur Hunt, atât piaţa de training, cât şi cea de recrutare sunt în creştere accelerată, de cel puţin 15% în acest an faţă de 2019, perioada de dinainte de pandemie.

Totodată, cererea pentru cursuri sau servicii de coaching 1-1 a crescut cu circa 70% pentru această vară (iunie-august). Interesul este crescut şi pentru cursuri de management şi leadership, fiind organizate de două ori mai multe programe de acest tip în prezent decât înainte de pandemie.

În prezent, piaţa programelor de training este estimată la circa 30 de milioane de euro, în timp ce piaţa de executive search şi consultanţă de HR este evaluată la peste 35 de milioane de euro, conform EXEC-EDU.

Oana Scarlat, despre beneficiile oferite de companii: "Angajaţii solicită cursuri şi le includ pe lista de beneficii pe care le caută aceştia. Conform unui studiu realizat de EXEC-EDU anul trecut, 67,7% dintre managerii români au dorit să aibă un program de lucru flexibil în 2021, în timp ce 46,2% au solicitat asigurare şi servicii medicale gratuite, bonusurile financiare fiind pe locul al treilea în topul beneficiilor, dorite de numai 38,5% din manageri. Următoarele poziţii în clasamentul beneficiilor sunt ocupate de acces la cursuri şi coaching (27,7%), vacanţă şi zile libere (26,2%), maşină de serviciu (21,5%). Aşadar, procentul celor care îşi doresc cursuri este mare".

------------------------------------

Arthur Hunt, companie internaţională din domeniul consultanţei în resurse umane, este prezentă în România din 2006, activând în domeniile de Executive Search, consultanţă de HR şi management eficient al proceselor de schimbare în cadrul organizaţiilor medii şi de mari dimensiuni. Portofoliul Arthur Hunt cuprinde patru zone de acţiune: recrutarea poziţiilor de management şi top management, evaluarea şi dezvoltarea angajaţilor, asistenţă în procese de transformare şi schimbare, precum şi optimizarea proceselor şi practicilor de resurse umane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb