SUPLIMENT HR / STUDIU FORTUNE BUSINESS INSIGHTS: Piaţa tehnologiei de resurse umane va ajunge la circa 36 miliarde dolari, în 2028

Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 1 august 2022

Piaţa tehnologiei de resurse umane va ajunge la circa 36 miliarde dolari, în 2028

O analiză realizată de Fortune Business Insights estimează că dimensiunea pieţei globale de tehnologie HR va ajunge la 35,68 miliarde de dolari în 2028, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 5,8% în perioada 2021-2028, alimentată de investiţiile tot mai mari în dezvoltarea de noi produse în domeniu.

Piaţa mondială a tehnologiei de resurse umane (HR) este aşteptată să crească pe fondul concentrării tot mai mari a companiilor pe experienţa angajaţilor, arată un studiu realizat de Fortune Business Insights, care menţionează că, în 2020, acest segment totaliza 22,89 miliarde de dolari, iar în 2021 - 24,04 miliarde de dolari, pentru ca în 2028 să ajungă la 35,68 miliarde de dolari, după o creştere anuală compusă (CAGR) de 5,8% în perioada 2021-2028.

Analiza notează că numeroase organizaţii de pe tot globul se orientează în prezent către tablourile de bord unice de raportare şi analiză, faţă de bazele convenţionale de date HR. (n.r. Tablourile de bord sunt create prin inserarea de tabele cu date, diagrame, note despre datele de performanţă într-o grilă care poate fi personalizată).

"Aceaste tablouri nu doar ajută companiile să crească productivitatea, ci le permit să studieze problemele de retenţie a angajaţilor şi productivitatea vânzărilor", notează studiul, subliniind: "Companiile investesc sume uriaşe în dezvoltarea de noi soluţii software, cum sunt instrumentele de învăţare, operaţionale şi de evaluare. Preconizăm că aceşti factori vor determina expansiunea pieţei tehnologiei HR în viitorul apropiat. Totuşi, trebuie adus în atenţie faptul că achiziţionarea tehnologiei HR este un proces costisitor, care poate limita creşterea".

Josh Bersin, fondatorul Bersin & Associates, spune în acest raport: "Angajatorii folosesc în prezent instrumente de tehnologie HR pentru îmbunătăţirea experienţei angajaţilor la locul de muncă".

Fortune Business Insights: America de Nord, lider al pieţei tehologiei HR

Din punct de vedere geografic, America de Nord a generat 11,06 miliarde de dolari - venituri în 2020 pe segmentul tehnologiei HR şi probabil va domina piaţa în următorii ani, conform studiului citat.

Prezenţa în creştere a mai multor furnizori de tehnologie de resurse umane (HR), precum IBM Corp., Oracle Corp. şi Ceridian HCM Holding Inc. vor susţine creşterea regională. Pe de altă parte, Europa urmează să se menţină pe locul al doilea datorită iniţiativelor în creştere ale organismelor de reglementare în privinţa îmbunătăţirii infrastructurii HR. Uniunea Europeană a implementat o strategie de management al talentelor pentru reducerea supraîncărcării personalului în 2020, ceea ce susţine creşterea pieţei tehnologiei HR din această regiune.

Segmentul IT şi Telecomunicaţii domină piaţa tehnologiei HR, potrivit Fortune Business Insights

Piaţa analizată este împărţită în software şi servicii, în funcţie de componentele sale, iar conform implementării produselor, aceasta este alcătuită din "local" şi "cloud".

După industrie, piaţa include IT şi Telecomunicaţii, BFSI (banking, financial services & insurance), administraţie, retail, asistenţă medicală, producţie şi altele. Dintre acestea, segmentul IT şi Telecomunicaţii a ocupat 23,3% în 2020 din piaţa tehnologiei de resurse umane (HR), la nivel global, pe fondul strategiilor de angajare în schimbare şi al cererii mari de forţă de muncă calificată în diverse companii.

Companiile-cheie de pe piaţa tehnologiei HR sunt, potrivit Fortune Business Insights: Automatic Data Processing (ADP) Inc. (New Jersey, SUA); Ceridian HCM Inc. (Minnesota, SUA); Cezanne HR Ltd. (Londra, Marea Britanie); Cornerstone OnDemand Inc. (California, SUA);

IBM Corp. (New York, SUA); Infor (New York, SUA); NetSuite Inc. (California, SUA); Oracle Corp. (California, SUA); SAP SE (Walldorf, Germania); Talentsoft (Franţa, Europa); Ultimate Software (Florida, SUA); Workday Inc. (California, SUA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb