SUPLIMENT IT&C "România este văzută ca având una dintre cele mai bune infrastructuri din lume"

Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 aprilie 2020

George Zhang

George Zhang

(Interviu cu George Zhang, CEO Huawei România)

Reporter: Cum a fost primită pe piaţă seria P40 şi ce aşteptări aveţi în ceea ce priveşte vânzările?

George Zhang: Noua generaţie de telefoane, seria P40, a fost îndelung aşteptată la nivelul întregii pieţe. Seria P40 reprezintă, ca întotdeauna, angajamentul companiei noastre de a oferi utilizatorilor acces la cele mai noi produse, cu performanţe de vârf în materie de tehnologie şi fotografie, dar şi un design cu o estetică inovatoare. Seria P40 recent lansată continuă această tradiţie în materie de excelenţă a imaginii şi revoluţionează fotografia şi videografia cu telefonul mobil prin tot ceea ce aduce nou sau îmbunătăţit. Spre exemplu, doar la nivel fotografic, HUAWEI P40 vine echipată cu cel mai avansat sistem de camere Huawei de până acum, o cameră Ultra Vision cu unghi-larg de 50MP, cu cel mai puternic senzor de care a beneficiat un smartphone până acum. Astfel, flagship-urile din seria P40 permit utilizatorilor să realizeze imagini de o calitate fără precedent.

Anul acesta am avut o prezentare inedită a noii game - o lansare complet digitală la nivel internaţional, care a putut fi urmărită şi local, precum şi o campanie de pre-comandă, care a dovedit încă o dată deschiderea şi interesul consumatorilor români pentru produse premium, cu performanţe remarcabile, mai ales în privinţa camerei foto. Reacţiile consumatorilor au fost foarte bune până acum, într-un context în care vânzările s-au concentrat cu precădere în mediul online. Desigur, ne aflăm într-o perioadă în care nu este uşor să estimăm evoluţia vânzărilor, dar suntem încrezători că răspunsul nostru rapid la schimbarea pieţei către zona digitală, precum şi capabilităţile extraordinare ale telefoanelor ne vor menţine în topul preferinţelor consumatorilor.

Reporter: Mai vine Huawei şi cu alte noutăţi pe piaţă anul acesta?

George Zhang: În acest an, în pofida normelor riguroase de distanţare socială, Huawei a reuşit să respecte calendarul lansării seriei sale de smartphone de top, P40 series, în 26 Martie. În data de 31 martie, Huawei a publicat raportul rezultatelor sale pentru anul financiar 2019. În 21 aprilie, Huawei a prezentat primul raport trimestrial de activitate pentru anul 2020. Deşi anul 2020 va fi unul cu numeroase provocări, Huawei va continua să se axeze pe dezvoltarea inovaţiilor sale şi să ofere astfel de tehnologii şi produse şi mai avansate pe piaţa globală. Pe viitor, vom continua să lansăm pentru utilizatorii fideli de produse Huawei Mate Series, inclusiv, dar nu limitat, seria de smartphone-uri Huawei Mate şi Huawei Vision. Pentru produsele de reţea, avem noua generaţie SmartLi UPS, Wi-Fi 6, switch-uri pentru campusuri, switch-uri pentru centre de date şi routere de acces. Există, aşadar, multe veşti minunate, precum şi produse incredibile la care trebuie să vă aşteptaţi în acest an.

Reporter: Cum trebuie îmbunătăţit cadrul legislativ actual pentru o dezvoltare mai rapidă a industriei IT&C?

George Zhang: Este bine cunoscut faptul că industria de IT&C aduce beneficii imense ţării. Din acest motiv, orice modificare legis­lativă ar trebui să ajute la dezvoltarea ei, la fel cum, în procesul de realizare a cadrului normativ, Huawei consideră că ar trebui să fie promovată o abordare mai des­chisă şi mai transparentă în consultarea companiilor din domeniu. Huawei consideră binevenite orice dis­cuţii des­chise şi transparente asupra politicilor legislative bazate pe informaţii reale şi tehnologie. În timpul actualei crize generate de Covid-19, am putut cu toţii să asistăm la beneficiile pe care industria IT&C le poate aduce. Astfel, sperăm ca viitoarele iniţiative de reglementare să promoveze dezvoltarea acestei indus­trii şi nu să împiedice dezvoltarea noilor tehnologii în România. În acelaşi timp, dacă autorităţile ar putea ajuta mai mult la dezvoltarea noilor tehnologii, prin implicarea mai multor actori din lanţul de aprovizionare, industria IT&C ar înflori.

Reporter: Anul 2020 se anunţă a fi unul plin de provocări pentru Huawei, având în vedere prezenţa companiei pe lista neagră a SUA, dar şi din prisma crizei actuale. Ce măsuri de redresare aveţi în vedere?

George Zhang: În ultimii 33 de ani de existenţă şi dezvoltare a Huawei, am trăit explozia bulei Internetului în anii 2000, criza ipotecară subprime din anul 2007 şi pandemia cu noul coronavirus în anul 2020. Toate aceste evenimente au adus provocări majore nu numai pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor, dar şi pentru afaceri. Aceste momente dificile din istoria noastră au arătat importanţa tehnologiilor de comunicaţii şi a conexiunilor la internet. Tratamentul incorect adus Huawei de către guvernul american, toate acuzaţiile fără niciun fundament lansate la adresa noastră, vor prezenta un risc imens pentru cele aproape 6.000 de locuri de muncă create de către Huawei în România (cele actuale si cele din viitor). În următorii cinci ani, pot afecta direct sau indirect contribuţii de 6,7 miliarde euro la creşterea PIB-ului României.

Huawei este gata oricând să facă faţă provocărilor, indiferent de unde ar veni, şi va implementa contramăsurile necesare, în baza unor situaţii reale şi nu ipotetice. Credem că atât timp cât vom ţine cont de valoarea centrată pe client a companiei noastre, produsele şi serviciile noastre vor fi apreciate de ei. Suntem deschişi să colaborăm cu partenerii şi furnizorii noştri, pentru a depăşi aceste dificultăţi.

Reporter: Ce implicaţii consideraţi că are amânarea licitaţiei 5G pentru domeniul IT, dar şi pentru poziţia ţării noastre în acest domeniu?

George Zhang: Anticipând impactul economic negativ al crizei medicale, investiţiile în noile tehnologii sunt vitale pentru revenirea economiei. În momentul în care licitaţia 5G va fi şi mai mult amânată, veniturile statului şi profiturile financiare din implementarea noului spectru vor fi limitate. În acelaşi timp, va des­curaja operatorii telecom să investească în noile tehnologii. În cele din urmă, acest lucru va influenţa negativ revenirea economiei în România, afectând în mod direct şi posibilitatea românilor de a avea acces la cea mai nouă tehnologie dis­ponibilă pe piaţă.

Reporter: Cum afectează amâ­narea licitaţiei 5G activitatea Huawei?

George Zhang: Fiind una dintre cele mai competitive şi serioase companii de tehnologie care ope­rează în România, de-a lungul anilor am avut şi perioade mai bune şi mai puţin bune, fie că a fost vorba de fluctuaţii în activităţile comerciale sau de evenimente neprevăzute care au afectat operaţiunile noastre. În fiecare ocazie am continuat să ne urmărim misiunea şi am fost hotărâţi să depăşim dificultăţile pe care le-am întâmpinat. Hauwei este o companie rezilientă şi va continua să meargă mai departe cu planurile ei de dezvoltare. Această determinare şi permanenta noastră dedicare pentru clienţii şi partenerii noştri sunt incorporate profund în valorile de bază ale companiei noastre. Ţinând cont de acest lucru, planurile investiţionale pe termen lung ale Huawei în România şi extinderea serviciilor noastre nu vor fi direct afectate de un singur eveniment.

Reporter: Cum apreciaţi că va evolua activitatea companiei într-un scenariu în care Huawei participă la implementarea reţelelor 5G?

George Zhang: Când România a acordat primele licenţe 3G şi 4G, Huawei a colaborat îndeaproape cu partenerii de afaceri locali pentru a distribui rapid echipamentele de reţea, astfel încât aceste tehnologii să ajungă cât mai repede la consumatori. Suntem încrezători că, pe viitor, beneficiind de aceleaşi oportunităţi, vom putea să reedităm succesul nostru îndelung dovedit.

Reporter: Ce avantaje are România atunci când vorbim de digitalizare?

George Zhang: Pe baza experienţei de peste 18 ani pe care o are Huawei în România, credem că România prezintă numeroase avantaje în domeniul digital. În primul rând, Romania are un mediu de afaceri care încurajează concurenţa loială şi beneficiază de un cadru legislativ complet, ceea ce trimite un semnal puternic de încredere pentru investitorii interesaţi de această piaţă. Pe deasupra, în fiecare an, peste 6.000 de absolvenţi de înaltă calificare în sectorul IT&C intră în câmpul muncii, iar Huawei este prima care recunoaşte faptul că România are rezervele importante de talent. Mai mult, este deja un lucru bine cunoscut că România se bucură de o infrastructură de reţele matură, ceea ce este bine primit de industria IT&C, pentru că această maturitate tehnologică a României este cea care a permis apariţia multor start-up-uri de tehnologie.

Reporter: Unde apreciaţi că se poziţionează România pe harta digitalizării globale?

George Zhang: În ceea ce priveşte reţelele ICT, România este văzută ca având una dintre cele mai bune infrastructuri din lume. Dacă luam în calcul şi avantajele prezentate anterior, România are un potenţial enorm de a fi un lider în digitalizare. Cu toate acestea, deşi baza este bună, trebuie să continuăm investiţiile în dezvoltarea ei suplimentară pentru a permite Ro­mâniei să profite de acest avantaj competitiv. Prin continuarea unei politici de deschidere şi colaborare reciproc avantajoasă, trebuie să exploatăm beneficiile tehnologiile pe care le aduce globalizarea şi să profităm de oportunităţile oferite de noile tehnologii pentru a transforma sectoarele care se dezvoltau în mod tradiţional pe verticală, crescând, astfel, aportul economiei digitale în actuala structură a produsului intern brut. Toate aceste elemente vor deveni puncte cheie în efortul României de a-şi îmbunătăţi poziţia în cursa globală a digitalizării.

Reporter: Cum credeţi că va evolua tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor la noi în ţară?

George Zhang: În ultimii 30 de ani, pe lângă investiţiile serioase şi susţinute în sectorul ICT, atât din partea jucătorilor privaţi cât şi a statului, România a acumulat active serioase pentru infrastructura reţelelor. Din perspectiva Huawei, valoarea totală a activelor achiziţionate şi a investiţiilor depăşeşte 5 miliarde de euro în ultimii 20 de ani. Continuăm să consolidăm poziţia de top a Huawei prin investiţii susţinute în sectoare inovatoare cum ar fi 5G, inteligenţa artificială, serviciile cloud, puterea de calcul partajată şi condusul autonom. Prin prisma prezenţei noastre mature pe piaţa din România, suntem aici pentru a contribui la efortul comun de dezvoltare a economiei digitale în România şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru ro­mâni.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb