SUPLIMENT WELLNESS / SOVATA ENSANA: "Piaţa de health spa din ţara noastră va creşte cu 35%, în următorii 5 ani"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 februarie 2020

"Piaţa de health spa din ţara noastră va creşte cu 35%, în următorii 5 ani"

Anul trecut, Danubius Health Spa Resorts, operatorul medical spa specializat pe sănătate prin folosirea resurselor naturale şi expertiză medicală modernă, a reunit 26 din cele mai iconice şi prestigioase hoteluri-spa din Europa, sub noul brand Ensana.

Derivat din cuvintele latine "sănătate" şi "vindecare", numele brandului Ensana reflectă principalele sale obiective. Grupul hotelier, care deţine proprietăţi în Republica Cehă, Ungaria, România şi Slovacia, are ca obiectiv prinicipal punerea în valoare a puterii vindecătoare a resurselor naturale locale alături de cunoştinţele medicale de specialitate.

Mark Hennebry, preşedintele grupului Ensana spune: "Suntem custozii unora dintre cele mai puternice şi valoroase resurse naturale din Europa şi le punem în valoare în moduri noi, surprinzătoare şi inovatoare, cu scopul de a îmbunătăţi sănătatea oaspeţilor noştri. Abilitatea noastră de a face acest lucru ne face unici şi ne diferenţiază ca un brand cu mare experienţă, bazat pe decenii de cunoştinţe".

Grupul Ensana a fost creat ca urmare a creşterii uriaşe pe care turismul de sănătate şi wellness a avut-o la nivel mondial. Este vorba despre o piaţă ce valorează 580 miliarde de euro, şi care este estimată să crească până la 834 miliarde de euro în 2022.

"Cautăm continuu să ne extindem şi să des­coperim noi oportunităţi. Am investit deja în mod semnificativ în hotelurile noastre şi nu ne oprim aici. În viitor, vom implementa noi tratamente, vom oferi noi facilităţi de relaxare şi desigur, locuri de muncă", a mai spus Mark Hennebry.

Grupul Ensana se mândreşte cu locaţiile din portofoliul său, care pun în lumină resurse naturale valoroase: izvoare de ape minerale, ape termale, nămoluri terapeutice, mofete şi multe altele. De peste 200 de ani, experţii medicali din proprietăţile deţinute acum de către grupul Ensana folosesc proprietăţile vindecătoare ale aces­tor rezerve naturale pentru a trata o gamă largă de afecţiuni legate de muşchi, oase, organe, metabolism şi piele. Astăzi, tratamentele marca Grupului hotelier oferă o combinaţie de activităţi de fitness şi întinerire. De altfel, Directorul Spa al Grupului Ensana, Sven Huckenback a dezvoltat programul Bio Balance, care mizează pe tipuri inovatoare de masaj, acupunctură şi antrenament fizic pentru îmbunătăţirea posturii, deblocarea articulaţiilor, eliberarea de tensiunii musculare şi creşterea nivelului de energie. Acesta este un program unicat pe care îl poţi găsi doar în cadrul grupului hotelier Ensana.

Portofoliul de hoteluri din cadrul grupului Ensana include o gamă largă de proprietăţi istorice, renumite, inclusiv băi romane, ce datează din 1896.

Sovata Ensana Health Spa Hotels face parte din portofoliul grupului Ensana. Odată cu rebrandingul grupului internaţional hotelier, clus­terul din Sovata anunţă deschiderea în primăvara anului 2020 a Ursina Ensana Health Spa Hotel, fostul Făget, un hotel de 3 stele cu 144 de camere, bază de tratament şi SPA propriu, o investiţie de peste 8 milioane de euro.

Reprezentanţii grupului hotelier, consideră că, piaţa de health spa din ţara noastră va creşte în următorii 5 ani cu 35%.

Proprietăţile curative ale nămolului din Sovata

Una dintre cele mai importante şi mai valoroase resurse naturale curative este nămolul de Sovata. Acesta regenerează, vindecă, previne şi aduce cu sine starea de bine, conform specialiştilor.

În 2019, 220 de tone de nămol medicinal au fost extrase din Lacul Ursu din Sovata, care a servit la peste 17.000 de împachetări corporale totale şi la însănătoşirea a peste 11.000 de oameni.

Odată finalizate terapiile vindecătoare, nămolul îşi reia circuitul natural şi se reîntoarce în lac pentru a se reechilibra.

Tratamentul cu nămol sau peloidoterapie a fost utilizat în formă empirică din antichitate. Nămolul este constituit dintr-o fracţiune lichidă (apă) şi una solidă (săruri minerale, substanţe organice). În România, există nămol terapeutic sapropelic de lacuri sărate sau de liman şi nămoluri de turbă, vegetale.

Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa Resorts Sovata, precizează: "Nămolurile acţionează asupra corpului uman pe trei niveluri: prin temperatură, presiune (în baia de nămol) şi substanţele conţinute - unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanţele estrogenice). Nămolurile dezvoltă efecte locale şi generale, vezi efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuro-endocrin sau de reglare a imunităţii".

Aplicaţiile de nămol au şi efect cosmetic. Acesta hidratează, detoxifiază, exfoliază şi activează circulaţia sangvină, ceea ce determină pielea să devină catifelată, regenerată, strălucitoare.

La Ensana Health Spa Resorts Sovata, există patru tipuri de tratamente cu nămol:

✓ Terapia cu nămol rece, care are efect contrastant răcire - încălzire, cu efect intens asupra circulaţiei şi imunităţii;

✓ Băile cu nămol - asistăm la imersia corpului într-o cadă umplută cu apă sărată şi nămol (10 kg nămol la 100 litri apă), la temperatură de 36-40 1C, timp de 15-30 minute;

✓ Împachetări calde cu nămol. Acest protocol constă în aplicarea de nămol la temperatura de 40-45 1C, în strat de diferite grosimi în funcţie de consistenţa nămolului, timp de 15-30 minute. Pacientul este aşezat în tot acest timp pe un pat terapeutic, deoarece împachetarea cu nămol se face în triplu strat pentru a încetini pierderea căldurii (material textil nesintetic la interior, apoi muşama sau piele, la exterior pătură).

✓ La Sovata, o formă particulară de aplicare a nămolului este tamponul vaginal. Aceasta se efectuează în condiţii de înaltă igienă, pe masa ginecologică, cu instrumentar steril, aplicat la temperatură de 35-401C, 15-30 minute. În acest caz, nămolul este omogenizat suplimentar, până când ajunge la o granulaţie extrem de fină, ce creşte cantitatea de estrogen şi progesteron human-like.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb