Surse: HSBC taie încă 10.000 de posturi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2019

Surse: HSBC taie încă 10.000 de posturi

HSBC Holdings Plc, cea mai mare bancă din Europa - după capitalizarea de piaţă, vrea să elimine până la 10.000 de locuri de muncă, adică mai bine de 4% din totalul global, ca parte a unui plan masiv de reducere a costurilor, anunţă Financial Times (FT), menţionând că informaţia - furnizată de surse apropiate situaţiei - vine la numai câteva săptămâni după ce conducerea băncii a anunţat disponibilizarea a peste 4.000 de salariaţi.

Noile reduceri de personal vor afecta în special posturile cu salarii mari şi vin în contextul micşorării dobânzilor, al Brexit-ului şi al războaielor comerciale, conform surselor.

Oficialii HSBC au refuzat să facă declaraţii privind informaţia publicată de FT.

Însă, una dintre sursele citate a declarat: "De ani de zile ştim că trebuie să facem ceva în privinţa bazei noastre de costuri, cea mai mare componentă a acesteia fiind personalul. Acum facem acest lucru, în sfârşit. Există unele modele foarte grele. Ne-am întrebat de ce avem atât de mulţi salariaţi în Europa atunci când am obţinut venituri cu două cifre în anumite părţi din Asia".

HSBC avea 237.685 de angajaţi la nivel mondial, la finele lunii iunie. Noile reduceri de locuri de muncă ar putea fi anunţate în mod oficial la sfârşitul acestei luni, atunci când HSBC îşi va raporta rezultatele financiare aferente trimestrului al treilea, scrie Financial Times. În primul semestru din anul curent, banca a realizat un profit înainte de taxe de 12,41 miliarde de dolari, cu 16% mai mare faţă de acelaşi interval din 2018.

Amintim că, în august, HSBC informa că va elimina circa 4.000 de locuri de muncă într-un nou program de restructurare care presupune şi demiterea directorului executiv (CEO) John Flint după numai 18 luni de mandat.

HSBC l-a demis pe John Flint într-o mişcare surprinzătoare, descrisă de preşedintele băncii ca fiind necesară pentru accelerarea progresului priorităţilor strategice, precum redresarea operaţiunilor din SUA.

Unele surse apropiate situaţiei spuneau, conform Reuters, că plecarea lui Flint este rezultatul diferenţelor de opinie din cadrul conducerii cu privire la aplicarea strategiei sale.

Flint, în vârstă de 51 de ani, a condus operaţiunile de retail şi management al averilor din cadrul HSBC înainte să devină CEO, în februarie 2018. Numirea sa a fost prima decizie majoră luată de primul preşedinte al HSBC, venit din exterior, Mark Tucker, care a intrat în boardul băncii la finele lui 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb