Surse: Iranul va avea bază navală permanentă în Siria

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 martie 2011

Surse: Iranul va avea bază navală permanentă în Siria

Iranul va avea acces nelimitat la Marea Mediterană, potrivit unui acord încheiat la finele lunii februarie cu Siria, care îi permite construcţia unei baze navale în portul sirian Latakia, afirmă unele surse iraniene citate de portalul militar Debka. Acordul vine în contextul amplificării tensiunilor în Orientul Mijlociu.

Potrivit Debka, baza navală iraniană va include un depozit uriaş de arme şi muniţii. În baza acordului vor fi efectuate lucrări majore în portul Latakia, care va fi extins şi va avea noi instalaţii, astfel încât să permită accesul navelor mari de război şi submarinelor iraniene.

Iranul obţine astfel, pentru prima dată, ieşire la Marea Mediterană şi prima prezenţă militară permanentă pe teritoriul sirian.

În Iran, tensiunile sunt tot mai mari, în condiţiile în care protestatarii anti-Ahmadinejad au fost bătuţi şi dispersaţi, marţi, de forţele de ordine, cu ajutorul gazelor lacrimogene. Demonstranţii, inspiraţi de mişcările revoluţionare din Tunisia, Egipt şi Libia, vor eliberarea unor lideri ai Opoziţiei.

Ieri, un diplomat iranian fugit de la post a declarat, citat de Reuters, că liderii de la Teheran mai degrabă "şi-ar măcelări propriul popor" decât să renunţe la putere în cazul unor posibile revolte. Ahmed Maleki, fost viceconsul al Iranului la Milano, a declarat că iranienii sunt ispiraţi de revoltele populare din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, dar au de-a face cu un regim mult mai brutal decât cele din Egipt, Tunisia şi Libia.

"În ultimii 32 de ani, singurul obiectiv al regimului a fost să-şi păstreze puterea", a declarat Ahmed Maleki, avertizând că Teheranul va recurge la orice măsură extremă ca să rămână la conducere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Putini stiu ca deja au fost puse in opera si actioneaza masurile post criza economica mondiala vizand o noua ordine mondiala. Una din ele consta in destabilizarea interna a statelor, cele bogate in petrol initial,prin inlocuirea vechii democratii cu o alta democratie (!) . Daca democratia asta exista! Prin miscari de strada violente in care idiotii utili locali sunt stimulati prin varii mijloace,inclusiv Twiter si Facebook sa ceara drepturi democratice (?) autoritatilor locale. Pe care vor sa le inlocuiasca. Cu ce? Cu quislingi locali ce vor face privatizarea gen Adrian Nastase surselor locale de petrol . In final ,daca le reuseste afacerea Cei cu Bani, de pe Wall-Street vor dobandi controlul total ( spera ei) asupra resurselor de acest gen. Lor li se adauga rusii ,care vin la impartire prazii ! Dupa care isi vor infige , ghiarele in gat,unii altora,revendicandu-si fiecare partea leului din prada ! Nu mai intru in detalii in ceea ce priveste restul actorilor bancari din toata lumea buna ( ? ) ce participa la aceste actiuni. Ma limitez la atat. despre noua ordine mondiala viitoare vedeti portalul Agentia.org ce citeaza in extenso un articol pe aceasta tema. Si o gluma amara a romanilor de pe un portal exploziv: Se aude pe ulita/ ca tot ce-a vandutAdita / se va -imparti tuturor/ la pastele cailor! Adita este Adrian Nastase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb