Surse: Marile bănci din China au suspendat tranzacţiile derulate prin conturile nord-coreenilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 septembrie 2017

Surse: Marile bănci din China au suspendat tranzacţiile derulate prin conturile nord-coreenilor

Băncile de stat chineze au început să suspende tranzacţiile derulate prin conturile deţinute de nord-coreeni, ceea ce face aproape imposibilă efectuarea schimburilor comerciale între cele două ţări, spun surse apropiate situaţiei, citate de Japan Times.

În plus, Kyodo News a confirmat că sucursalele a cel puţin trei bănci majore de stat - Bank of China, China Construction Bank şi Agricultural Bank of China - aflate în oraşul Yanji, de la graniţa de nord-est, le-au interzis nord-coreenilor să îşi deschidă conturi.

Conform surselor, băncile chineze nu au îngheţat deocamdată conturile existente, ceea ce înseamnă că nord-coreenii încă mai pot retrage bani din aceste instituţii, însă nu îşi pot constitui noi depozite şi nu pot trimite bani.

Un angajat bancar a spus: "Această situaţie este influenţată de sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord".

Restricţiile impuse de bănci, despre care sursele afirmă că au început să fie aplicate în aprilie, în provincia Liaoning - principala regiune de comerţ dintre China şi Coreea de Nord -, sugerează că statul chinez ar putea deveni mai sever în privinţa reducerii ambi-ţiilor nucleare ale Coreei de Nord.

Restricţiile bancare par, totodată, că urmăresc să ajute marile bănci din China să evite să fie sancţionate de Statele Unite şi alte ţări.

Statele Unite vor ca ONU să impună sancţiuni mai dure Coreei de Nord, după cel de-al şaselea test nuclear, efectuat în 3 septembrie de această ţară, solicitând Chinei să facă mai mult ca să-şi ţină în frâu "vecinul sfidător".

China este cel mai mare furnizor de ţiţei pentru Coreea de Nord şi realizează aproape 90% din comerţul oficial al acestei ţări.

Potrivit datelor oficiale, China a exportat către Coreea de Nord produse petroliere de circa 19.700 tone în mai-iulie 2017, cu 75% mai puţin decât în acelaşi interval din 2016.

Conform unei surse, principalul motiv al declinului a fost faptul că nord-coreenii au dificultăţi în plata produselor petroliere importate, ca urmare a restricţiilor impuse de bănci.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb