Surse: OTP preia subsidiara din Bulgaria a "Societe Generale"

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 august 2018

"Societe Generale" este aproape de vânzarea subsidiarei sale din Bulgaria - "Societe Generale Expressbank" - către grupul ungar OTP, iar tranzacţia va fi anunţată probabil luna acesta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

De asemenea, banca franceză ar urma să renunţe şi la subsidiara sa din Albania - tot în favoarea grupului OTP - şi negociază vânzarea diviziei sale poloneze, "Eurobank".

"Tranzacţia din Bulgaria a fost în mare parte convenită. Banca Centrală a avut deja o întâlnire cu DSK Bank (subsidiara OTP din Bulgaria) privind acordul. Tranzacţia va fi anunţată probabil până la finalul acestei săptămâni", susţin sursele, conform Agerpres.

Reprezentanţii "Societe Generale" şi OTP au refuzat să comenteze informaţia.

"Societe Generale Expressbank" este a şaptea mare bancă din Bulgaria, cu active în valoare de 6,7 miliarde de leva (patru miliarde de dolari) la 30 iunie 2018.

În martie, săptămânalul financiar bulgar Capital anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că "Societe Generale" se retrage din ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE) în care nu este în top trei al cotei de piaţă: Bulgaria, Serbia, Macedonia, Republica Moldova şi Muntenegru.

Conform informaţiilor din Capital, grupul bancar OTP din Ungaria este interesat de achiziţionarea activelor "Societe Generale" din CEE. Planul iniţial viza o negociere directă între cele două instituţii financiare, dar a mai apărut un cumpărător, firma americană de private equity "Apollo Global Management".

Între timp, vânzarea subsidiarei din Muntenegru a fost amânată, din cauza problemelor politice, susţin sursele. Acestea adaugă că valoarea "Societe Generale Expressbank" este apropiată de cea a subsidiarei bulgare a "National Bank of Greece", care a fost vândută anul trecut grupului belgian KBC.

La 30 iunie 2018, capitalul total al "Expressbank" se ridica la 723 milioane de leva.

OTP controlează a doua bancă din Bulgaria, "DSK Bank", iar în urma potenţialei tranzacţii cota sa de piaţă va creşte la aproximativ 19%, aproape de cea deţinută de "Unicredit Bulbank", cel mai mare creditor din statul balcanic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb