Surse: "Sony" negociază preluarea integrală a "Sony Ericsson"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2011

"Sony Ericsson" a luat fiinţă în 2001, iar anul trecut a obţinut un profit net de 90 de milioane de euro, faţă de o pierdere de 836 de milioane de euro în 2009. Compania a revenit pe pierderi în trimestrul al doilea din 2011.

"Sony Ericsson" a luat fiinţă în 2001, iar anul trecut a obţinut un profit net de 90 de milioane de euro, faţă de o pierdere de 836 de milioane de euro în 2009. Compania a revenit pe pierderi în trimestrul al doilea din 2011.

Compania niponă "Sony" Corp. negociază preluarea participaţiei deţinute de partenerul său suedez "Ericsson" AB la societatea mixtă "Sony Ericsson Mobile Communications" AB, informează Reuters, citând surse apropiate discuţiilor.

Tranzacţia ar putea ajuta grupul japonez să câştige teren în competiţia cu "Apple" Inc. şi "Samsung Electronics" Co., pe piaţa telefoanelor inteligente, unde "Sony Ericsson" a rămas în urmă din cauza nesincronizării strategiilor celor doi acţionari în domeniul telefoanelor mobile.

Compania "Sony" este specializată în sectorul tabletelor PC, al consolelor de jocuri video şi electronicelor, în timp ce telefoanele inteligente sunt dezvoltate şi produse de "Sony Ericsson".

Yoshiharu Izumi, analist în cadrul "JPMorgan" Tokyo, afirmă că tranzacţia ar putea valora 1,3 miliarde de dolari, în funcţie de felul în care cele două grupuri îşi vor împărţi brevetele "Sony Ericsson".

Potrivit Reuters, dacă tranzacţia va avea loc, "Sony" va trebui să ia măsuri pentru protejarea companiei de procese legate de încălcarea brevetelor. În prezent, "Sony Ericsson" nu are probleme în domeniu datorită portofoliului uriaş de brevete al "Ericsson", unul dintre cele mai mari şi mai cuprinzătoare din industria telecomunicaţiilor.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii "Ericsson" şi "Sony" au refuzat să comenteze informaţiile referitoare la o eventuală tranzacţie.

"Sony" şi "Telefon AB LM Ericsson" sunt parteneri egali în societatea mixtă "Sony Ericsson".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb