Surse: Trustul media Pearson vrea să vândă Financial Times

A.C.
Media-Advertising / 20 iulie 2015

Surse: Trustul media Pearson vrea să vândă Financial Times

Tranzacţia s-ar putea ridica la 1,6 miliarde dolari

Trustul media Pearson Plc este interesată de vânzarea publicaţiei economice Financial Times, după ce a fost abordat de potenţiali cumpărători, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Pearson, cu sediul în Londra, sondează posibili cumpărători pentru ziarul economic, au declarat persoanele citate, care au cerut să nu fie identificate deoarece discuţiile sunt confidenţiale. O vânzare ar putea da o valoare publicaţiei de până la 1 miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari), doi dintre cei citaţi au declarat.

Deşi nu există un proces formal în desfăşurare, Financial Times ar putea atrage interesul din partea companiilor media precum Axel Springer SE dar şi investitori din europa, Orientul Mijlociu şi Asia, au mai declarat persoanele respective.

Pearson are o capitalizare bursieră de 10,4 miliarde de lire sterline.

Discuţiile privind o posibilă vânzare, care au succedat timp de ceva ani, s-au încins, în contextul în care Directorul Executiv John Fallon se concentrează pe rezolvarea unei probleme de încetinire în unitatea de educaţie, care este trasă în jos de mai puţine înscrieri la facultăţile americane dar şi de declinul în vânzări de manuale. Nicio decizie finală a fost luată iar Pearson ar putea decide să păstreze ziarul, au mai spus sursele pentru Reuters.

Pearson nu a publicat date financiare pentru FT, care este parte a unităţii de educaţie profesională care a raportat 1,15 miliarde de lire sterline din vânzări în 2014. Editura este programată să emită rezultate intermediare vineri.

Tirajul FT a ajuns la 720.000 anul trecut, abonamentele digitale reprezentând 70% din total.

Într-o mişcare pentru a face mai mulţi bani de la cititorii online, ziarul şi-a îmbunătăţit în februarie sistemul de plată pentru a vedea articole, îndepărtându-se de modelul gradat care a permis cititorilor să vizioneze câteva articole gratuit în fiecare lună, înainte ca aceştia să fie nevoiţi să plătească.

În noiembrie, Directorul Financiar Robin Freestone a declarat că o vânzare a FT nu este o prioritate pentru Pearson.

"Trebuie să le deţinem? Nu. Dar este unul dintre acele brand-uri pe care, ştiţi, nu-l poţi vinde uşor", a spus Freestone, care se va retrage luna viitoare, într-o conferinţă a investitorilor de pe 19 noiembrie.

Editura germană de ziar Axel Springer este în negocieri să se unească cu postul TV ProSiebenSat.1 Media pentru a-şi întări intrarea în media digitală, au spus persoane familiare cu situaţia luna aceasta. Un acord ar putea uni tabloidul Bild-Zeitung, deţinut de Springer, şi ziarul Die Welt cu posturile comerciale ProSieben şi Sat.1.

Bloomberg LP, compania mamă a Bloomberg News, este un competitor al Financial Times privind furnizarea de ştiri şi informaţii economice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb