SUSPECTAT CĂ AR FI VÂNDUT SECRETE ECONOMICE Dragoş Rusu candidează pentru un loc în CRA de la SIF Muntenia

I.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2013

UPDATE 10:50: SIF Muntenia: Nu se pune problema retragerii candidaturii lui Dragoş Rusu

Nu se pune problema retragerii lui Dragoş Rusu de pe lista candidaţilor pentru un loc în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor (CRA) al SIF Muntenia, au precizat reprezentanţii SIF Muntenia la solicitarea ziarului BURSA.

Aceştia ne-au declarat: "Nu se pune problema retragerii lui Dragoş Rusu de pe lista candidaţilor pentru un loc în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor al SIF Muntenia fără o solicitare explicită din partea dumnealui sau a persoanei care l-a propus. Totuşi, este necesară o bună şi corectă informare a acţionarilor, pentru ca aceştia să poată vota în cunoştinţă de cauză".

---

Dragoş Rusu, suspectat de autorităţi că ar fi vândut secrete economice româneşti altui stat, candidează pentru un loc în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia (SIF4).

În CV-ul postat pe site-ul SIF Muntenia, domnul Rusu figurează având funcţia de comisar general adjunct la Garda Financiară, din noiembrie 2008 şi până în prezent.

Felicia Pop, comisar general la Garda Financiară, ne-a declarat că Dragoş Rusu este suspendat la cerere, de peste şase luni, din funcţia pe care o ocupă în cadrul Gărzii Financiare. Doamna Pop a adăugat că, în acest timp, nu a primit niciun act oficial legat de cazul lui Dragoş Rusu, fapt pentru care nu se poate interveni pe contractul acestuia, decât în cazul în care ar reveni la serviciu.

"Dacă, însă, va începe o cercetare penală asupra lui Dragoş Rusu, sus-pendarea la cerere va înceta, acesta urmând să fie suspendat de drept, în vederea derulării procedurii de cercetare", ne-a mai spus doamna Pop.

Recent au apărut informaţii cu privire la monitorizări ale Serviciului Român de Informaţii (SRI), în legătură cu Dragoş Rusu, suspectat că a vândut secrete economice unor străini, prin intermediul unei femei din Republica Moldova cu care se afla "în relaţii intime", potrivit informaţiilor din dosarul foştilor procurori Sâmpetru şi Bălan.

Numele lui Dragoş Rusu apare în rechizitoriul prin care foştii procurori Marcel Sâmpetru şi George Bălan, judecătoarea de la ICCJ Georgeta Barbălată şi fostul şef al SIPI Ilfov Mihai Vlad au fost trimişi în judecată pentru divulgarea unor informaţii nedestinate publicităţii, unele dintre acestea fiind din cauze ce privesc siguranţa naţională.

Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data comiterii faptelor, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, respectiv a lui Mihai Vlad, şi divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului.

Procurorii arată în rechizitoriu că judecătoarea Georgeta Barbălată a prelungit în iunie 2011 mandatele în baza cărora a autorizat Serviciul Român de Informaţii să-l monitorizeze pe Dragoş Rusu, comisar general adjunct al Comisariatului General al Gărzii Financiare, apoi i-ar fi spus despre interceptări lui Mihai Vlad.

"Din conţinutul încheierilor antemenţionate, parţial declasificate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rezultă că în 20 octombrie 2011 şi respectiv în 11 iulie 2011, prin intermediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Serviciul Român de Informaţii a adresat ICCJ solicitarea de autorizare a efectuării unor activităţi de culegere de informaţii în cazul numitului Rusu Dragoş", au notat procurorii în documentul citat.

În motivarea cererii s-a arătat că "Rusu Dragoş, comisar general adjunct al Comisariatului General al Gărzii Financiare, desfăşoară activităţi cu potenţial ridicat de risc la adresa siguranţei naţionale, derulate pe componenta informaţională (obţinerea de informaţii din domeniul economic în interesul altui stat), operaţională (derularea unor proiecte de natură economică sub coordonarea serviciilor altui stat) şi contrainformativă (asigurarea locurilor de întâlnire, a sistemului de legătură, verificarea unor persoane şi firme)".

Dragoş Rusu a afirmat recent: "Declar cu toată sinceritate, toată tăria, că sunt un bun român, un bun patriot, îmi iubesc enorm ţara şi familia. Datorită funcţiilor pe care le-am deţinut şi le deţin am fost implicat într-un joc de interese de care sunt total străin şi nu am niciun fel de treabă".

Dragoş Rusu a fost considerat de media mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, care, însă, susţine că nu ştie însă nimic despre activitatea ascunsă a fostului său subaltern. "Nu ştiu despre ce este vorba, ştiu doar ce am văzut în mass-media. Alăturarea numelui meu în acest scandal cred că este departe de a fi corect. Dacă aş fi cunoscut şi aş fi avut minime elemente cu privire la o potenţiala implicare, nu a domnului Rusu, ci a oricărui alt angajat, aş fi sesizat imediat organele abilitate ale statului", a adăugat Sorin Blejnar.

Pe lista celor 20 de persoane înscrise pentru CRA se numără, pe lângă Dragoş Rusu (comisar general adjunct la Garda Financiară Generală), Andrei Diaconescu (partener al casei de consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii Capital Partners), Gabriel Burlacu (conferenţial universitar la UTCB Facultatea de Instalaţii Bucureşti), Aurelian Zaheu (fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, până în aprilie 2010) şi avocaţii Adrian Victor Prodan, Nicolae Mergeani şi Alina Ruxandra Albu.

Surse din piaţa de capital afirmă că Dragoş Rusu ar fi susţinut de omul de afaceri Cătălin Chelu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vedeti cine a depus lista cu propuneri si lasati sursele din piata.

    Cui ii este frica ca un profesionist ca Dl Rusu sa ajunga membru in CRA al SIF Muntenia? Nu cumva patriotii astia care ne-au integrat pina ne-au ametit de ne-au vindut toate fabricile ca fier vechi in loc sa le faca sa produca?....Este clar ca trebuie sa ajungem consumatori si nu producatori, e clar ca patriotii adevarati trebuie denigrati si transformati in tradatori si informatori fara nici un fel de probe doar ca sa fie scosi din jocul economic iar tradatorii adevarati sa-si duca la capat misiunea lor de tradatori nestingheniti de nimeni!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb