Sute de etiopieni, la coadă la Ambasada Rusă pentru a fi recrutaţi ca mercenari

G.D.
Internaţional / 20 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Sute de tineri etiopieni s-au adunat în faţa Ambasadei Rusiei din capitala Addis Abeba, în urma zvonurilor potrivit cărora Federaţia Rusă ar recruta soldaţi pentru a lupta în războiul din Ucraina, potrivit The Guardian şi BBC. Un reprezentant al ambasadei a susţinut că zvonurile sunt false, nu se fac recrutări, iar oamenii au mers acolo doar să-şi arate solidaritatea cu Moscova, informează Digi.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, cei mai mulţi dintre cei care au mers la ambasada rusă au între 30 şi 40 de ani. Potrivit reporterului BBC, Kalkidan Yibeltal, mulţi dintre etiopienii de la ambasadă îşi aduseseră documentele personale, spunând că au auzit zvonuri despre salariile mari din Rusia.

Un tânăr care aştepta la intrare i-a spus lui Yibeltal că îşi caută un salariu bun ca soldat sau să fie angajat în orice alt loc de muncă disponibil.

Vorbind cu Agenţia Anadolu, caporalul Tarekegn Wassie, a declarat: "Am auzit că se pot depune aplicaţii (CV-uri- n.red) la ambasadă. Unii au spus că este vorba despre angajări pentru companiile private ruse de securitate, alţii au spus că e vorba să ne alăturăm armatei ruse. Oricum, sunt aici şi îmi încerc norocul".

"Iubesc Rusia şi dacă îmi aduce un venit mai bun, merg acolo indiferent de riscuri", a adăugat el.

Un martor din zona Kebena, unde se află ambasada Rusiei, a declarat că aproximativ 200-300 de tineri etiopieni au stat la coadă în faţa intrării principale.

Purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Maria Chernukhina, a declarat că nu are loc nicio recrutare în Etiopia, iar oamenii au mers acolo doar ca să-şi arate solidaritatea cu Moscova.

"Avem o mulţime de vizitatori la ambasadă, dar aceştia au venit doar pentru a-şi exprima sprijinul pentru Rusia", a spus ea pentru BBC. "Unii dintre ei ne spun că sunt dispuşi să ajute în orice mod pot. Dar nu suntem o agenţie de recrutare", adaugă Chernukhina.

Într-o declaraţie emisă de ambasadă ieri, se arată:

"Ambasada a primit prin e-mailuri şi vizite personale din partea cetăţenilor din Etiopia, expresii de solidaritate şi de sprijin pentru Federaţia Rusă... Reiterăm recunoştinţa faţă de cetăţenii în cauză, dar dorim să informăm că ambasada nu acceptă nicio cerere de recrutare în forţele armate ale Federaţiei Ruse."

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Uite ca Rusia are si prieteni....

    1. Spune-mi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti...

      Sa duca si africani, oricum sunt prea multi!

    Rusia poate face ce vrea,altii nu au voie sa miste in front!Mai vin si cu minciuni rusii,ba ca ne trimitem noi militari in Ucraina,ba ca militarii ucraineni se antreneaza pe teritoriul tarii noastre,nu stiu ce si cum sa mai minta.Rusii sunt ca un caine mare si rau si cam atat.Creier ce le mai trebuie!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb