Symantec anunţă vânzarea Veritas către The Carlyle Group pentru 8 miliarde dolari

Grigorescu Simona
Companii #IT / 13 august 2015

Symantec Corp. anunţă iniţierea unui acord pentru vânzarea companiei de management din compania Veritas, către un grup de investitori din The Carlyle Group, împreună cu GIC şi alţi co-investitori, în valoare de 8 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei remis azi redacţiei.

Tranzacţia, aprobată în unanimitate de consiliul director al Symantec este planificată să se finalizeze până la 1 ianuarie 2016, urmând procesul de separare al celor două companii demarat anul trecut, mai arată sursa. Symantec estimează că la încheierea tranzacţiei va avea încasări nete de aproximativ 6,3 miliarde de dolari sub formă de lichidităţi, în urma ajustărilor post-tranzacţie.

Consiliul Director al Symantec a aprobat o creştere de 1,5 miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acţiunilor, acesta ajungând la un total de 2,6 miliarde de dolari, din care 2 miliarde de dolari va fi suma returnată acţionarilor pe o perioadă de 18 luni după finalizarea tranzacţiei.

Potrivit consiliului, Symantec îşi va menţine dividendele trimestriale la 0,15 dolari per acţiune, ceea ce va însemna o creştere în ansamblu a ratei profitului distribuit al companiei în urma separării celor două companii.

Tranzacţia va fi supusă unor aprobări normative şi altor condiţii pentru finalizare.

Symantec Corporation este o companie specialiazată în protecţia informaţiilor. Fondată în aprilie 1982, compania oferă soluţii de securitate, backup şi disponibilitate pentru stocarea, accesarea şi partajarea datelor importante. Compania are peste 20.000 de angajaţi în peste 50 de ţări. În anul fiscal 2014, compania a înregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari.

Veritas Technologies Corporation, compania de gestionare a informaţiilor care a rezultat prin separarea de Symantec, permite organizaţiilor să exploateze puterea informaţiilor lor. În prezent, Veritas furnizează soluţii pentru 86% dintre companiile incluse în topul Fortune 500, îmbunătăţind disponibilitatea datelor şi oferind informaţii în sprijinul avantajului competitiv. În anul fiscal 2015, Veritas a generat pentru Symantec venituri de 2,6 miliarde dolari.

The Carlyle Group este o companie globală de management al activelor care administrează, la 30 iunie 2015, active în valoare de 193 miliarde de dolari prin 128 de fonduri, precum şi 159 de vehicule de fonduri de capital. Carlyle investeşte în patru segmente - Corporate Private Equity, Real Assets, Global Market Strategies şi Investment Solutions - în Africa, Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi de Sud.

GIC administrează rezervele monetare străine ale Singapore. În domeniul private equity, GIC investeşte atât prin fonduri, cât şi direct în companii, în parteneriat cu managerii săi de fonduri şi cu echipele de management, pentru a sprijini companii de talie mondială în atingerea obiectivelor. GIC are peste 1.200 de angajaţi în birouri din Singapore, Beijing, Londra, Mumbai, New York, San Francisco, Săo Paulo, Seoul, Shanghai şi Tokyo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb