Ţara noastră candidează pentru un nou mandat în Consiliul ITU

D.I.
Politică #Telecomunicaţii / 27 martie 2018

Maria-Manuela Catrina

Maria-Manuela Catrina

Secretarul de Stat din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Maria-Manuela Catrina, a participat, în perioada 19 - 21 martie 2018, la segmentul de nivel înalt din cadrul Summit-ului privind Forumul Societăţii Informaţionale (WSIS), pe tema "Leveraging ICTs to Build Information and Knowledge Societies for Achieving the Sustainable Development Goals (SDGs)", se arată într-un comunicat al instituţiei, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, evenimentul a fost organizat la Geneva de către Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii (ITU), agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, în colaborare cu alte agenţii ONU.

Summit-ul privind Forumul Societăţii Informaţionale reprezintă cea mai mare reuniune a comunităţii pentru dezvoltare în domeniul IT&C, o platformă ce reglementează implementarea liniilor de acţiune WSIS pentru avansarea dezvoltării sustenabile şi are ca obiectiv analiza rolului pe care tehnologiile de comunicaţii l-ar putea avea în implementarea Agendei 2030.

În acest context, Maria-Manuela Catrina a avut întrevederi bilaterale cu oficialităţile ITU, Secretarul General, domnul Houlin Zhao, şi Directorul Telecommunication Development Bureau (BDT), domnul Brahima Sanou, în cadrul cărora a fost abordată susţinerea şi promovarea candidaturii ţării noastre pentru un nou mandat în Consiliul ITU.

Reprezentantul ţării noastre a discutat despre organizarea ediţiei din 2019 a ITU Cyberdrill for the Europe and CIS Regions, în perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, în marja evenimentului, Maria-Manuela Catrina a susţinut două intervenţii în cadrul sesiunilor la nivel înalt, dedicate unor subiecte relevante pentru domeniul digital, cum ar fi accelerarea transformării digitale şi siguranţa în folosirea sistemelor IT&C.

Tot în acest context, au fost evidenţiate proiectele prioritare ale României în domeniu precum şi concentrarea pe zona de excelenţă în cybersecurity, promovarea educaţiei timpurii pentru crearea unui mediu online sigur pentru toţi utilizatorii şi dezvoltarea inovării IT&C.

În comunicat se mai precizează că în cadrul întâlnirii ministeriale, organizată pe tema celebrării a 15 ani de la introducerea Planului de acţiune de la Geneva pentru Societatea Informaţională, Secretarul de Stat a avut o intervenţie ce a vizat priorităţile în domeniul IT&C din ţara noastră şi implicarea ministerului în implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb