Ţara noastră împrumută 360 milioane de euro de la BEI

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 18 iulie 2016

Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă României un împrumut în valoare de 360 de milioane de euro, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor efectuate de la bugetul de stat în contul contribuţiei naţionale la investiţiile orientate către creştere din perioada de programare UE 2014-2020.

Acest împrumut va susţine Contractul Român de Parteneriat cu UE pentru perioada de programare 2014-2020, concentrându-se pe investiţii în sectoarele energiei, îmbunătăţirii mediului înconjurător, Cercetării&Dezvoltării şi Inovaţiei (CDI), Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiei (TIC), ocupării forţei de muncă, educaţiei şi beneficiilor sociale.

În acelaşi timp, banca comunitară a semnat două contracte de servicii de suport prin consultanţă a proiectelor, în valoare de aproximativ 19 milioane de euro, cu Agenţia Naţională de Achiziţii Publice (ANAP) şi Ministerul Fondurilor Europene.

"Acordul de împrumut semnat astăzi cu BEI este dovada atenţiei pe care o acordă atât Guvernul României, cât şi banca Uniunii Europene îmbunătăţirii gradului de absorbţie a fondurilor europene îndreptate către trei programe operaţionale: Infrastructură Mare, Competitivitate şi Capital Uman. Prin acoperirea parţială a cheltuielilor efectuate de la buget pentru a susţine proiecte finanţate din fonduri UE, este redus impactul asupra bugetului de stat. Acest împrumut mai are şi potenţialul de a impulsiona investiţiile în trei domenii majore de interes (...)", a declarat Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

De la începutul operaţiunilor BEI în România, banca UE a oferit o sumă cumulată de aproximativ 11,4 miliarde de euro pentru finanţare, inclusiv împrumutul semnat astăzi.

Proiectele pilot finanţate de BEI în România includ fabrica de anvelope Pirelli din Slatina, metroul din Bucureşti, proiectul de energie verde al ENEL şi programele de eficienţă energetică pentru blocurile de locuinţe din Capitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb