Ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii germani

A.G.R.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 iulie 2009

Ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii germani

Majoritatea investitorilor germani prezenţi în România ar alege din nou România ca amplasament investiţional, arată un chestionar de conjunctură realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (CCIRG).

La chestionarul realizat în plină criză economică şi financiară au participat 54 de firme membre ale Camerei, care au răspuns la întrebări legate de situaţia economică generală a României, situaţia firmei pe care o reprezintă, perspectivele branşei în care activează, condiţiile oferite de ţara noastră investitorilor, introducerea monedei Euro.

Raportul de conjunctură prezintă o imagine generală despre experienţele şi aşteptările firmelor germane care activează în România.

În ciuda condiţiilor dificile, totuşi majoritatea firmelor care au răspuns la chestionar (88%) ar alege şi astăzi România ca amplasament investiţional, ceea ce înseamnă că angajamentul lor este unul de succes, informează Agerpres.

Domeniile în care firmele văd cea mai mare necesitate de a acţiona pe plan economic şi politic ar fi: infrastructura, corupţia, legislaţia şi sistemul juridic, serviciile, formarea profesională, accesul la fonduri europene Situaţia firmelor chestionate la începutul acestui an a fost apreciată de acestea ca fiind neschimbată sau mai rea decât în 2008, potrivit CCIRG.

Salariile încă mici, condiţiile fiscale, accesul la alte pieţe de desfacere sunt doar câţiva factori care atrag investitorii străini către Româ­nia. Pe lângă acestea, dimensiunea pieţei şi aderarea la UE sunt avantaje ale României ca amplasament investiţional. În ce priveşte perspectivele fiecărei branşe pentru 2009, 55% dintre repondenţi se aşteaptă la o înrăutăţire a situaţiei conjuncturale a branşei respective comparativ cu 2008. Majoritatea firmelor (58%) nu întrevede nicio schimbare a situaţiei propriei firme pentru 2009.

Cifra de afaceri ale firmelor participante la chestionar au crescut în 2008 comparativ cu 2007 în cazul a 73% dintre acestea, însă pentru 2009, an marcat de criză, 42% dintre investitori se aşteaptă la câştiguri neschimbate sau la scăderea acestora. 60% din firme au indicat faptul că în 2009 salariile nu vor suferi modificări. Introducerea monedei euro in România este dorită de majoritatea celor care au răspuns la chestionar (83%).

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb