Tăriceanu dă verde pentru restructurarea Guvernului

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 22 august 2006

Secretarii de stat mai puţin norocoşi şi ale căror posturi s-au dovedit a fi nefolositoare pentru formula de guvernare au fost destituiţi din funcţie de către premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Cu toate acestea, ne punem întrebarea de ce această inutilitate a unor persoane din interiorul ministerelor sau ale Cancelariei Premierului nu a fost observată mai demult, adică din momentul alcătuirii programului de guvernare. Astfel, după aproximativ doi ani, premierul sesizează că noi toţi plătim nişte salarii pentru servicii care nu ne aduc niciun beneficiu.

După ce Ana-Maria Cristina, preşedintele ARIS şi Gabriela Vasile, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, au fost pedepsite de premier pentru acuzele reciproce care au degenerat în certuri ce alungă investitorii străini, trei secretari de stat din cancelaria Primului-Ministru şi-au pierdut func-ţiile. Dan Petrescu, Cristian Cărăuşu şi Tudor-Alexandru Chiuariu au lăsat Cancelaria fără funcţii precum: "implementarea programelor şi ajustare structurală", precum şi fără capacităţi de "luptă antifraudă".

Stefan Francisc-Csutak a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Integrării Europene, în timp ce Dan Cristian Stoica a lăsat Ministerul Justiţiei fără relaţii cu publicul şi probaţiune. Cris-tian Stoica ne-a spus că nu poa-te comenta bazele alegerii pe care s-a luat decizia destituirii lui, considerând însă că este vorba de programul de restructurare a Guvernului. Ministerul Justiţiei primeşte însă un secretar general prin Dorin Tudor, ceea ce ne poate spune că Guvernul "dă pe mere ce a luat pe pere".

Pe de altă parte, Cristian Vlădescu nu ştia de faptul că Tăriceanu l-a destituit din func-ţia de secretar de stat în Minis-terul Sănătăţii, dar consideră că "acest gest vine în acord cu legea 95/2006 prin care instituţia Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate iese din subordinea Ministerului, iar preşedintele ei nu mai este secretar de stat". Cristian Vlădes-cu rămâne doar preşedinte la CNAS.

Alţi doi destituiţi sunt de la Ministerul Administraţiei şi Internelor (Vasile Gabriel Niţa, subsecretar de stat pe departamentul Ordine şi Siguranţă Publică) şi din Ministerul Mediului (Constantin Popescu). Reprezentanţii cancelariei Primului-Ministru ne-au spus că "singura explicaţie pentru aces-te destituiri este restructurarea Guvenului prin care foştii secretari de stat şi subsecretari îşi pierd funcţiile, iar posturile acestora dispar din organigrama instituţiei". În acelaşi timp, reprezentanţii Cancelariei ne-au spus că nu ştiu dacă acest proces de restructurare va continua cu alte destituiri. Acest lucru ne face să credem că restructurarea este doar o afacere între partidele aflate la Guvernare prin care elementul surpriză al destituirilor depinde de evoluţia raportului de forţe dintre partidele care fac schimb de demnităţi publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb