Taxa pe zahăr, discutată cu mediul economic

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 13 august 2019

Măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul doreşte să le adopte mai au de aşteptat, conform declaraţiilor făcute ieri de ministrul finanţelor publice Eugen Teodorovici.

Ministrul de resort a spus: "Va fi o dis-cuţie amplă, în cadrul comisiilor de sănătate din Parlament, pe propunerea privind băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de zahăr. Ministerul Sănătăţii, care este titularul iniţiativei privind accizarea acestor băuturi, va discuta cu mediul economic, iar măsura va fi prinsă într-un act normativ separat. Celelalte măsuri(n.r.- majorarea accizei la tutun şi reducerea numărului secretarilor de stat) vor fi dis-cutate în cadrul coaliţiei de guvernare şi vor fi prinse într-un act normativ ce va fi aprobat la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie".

În privinţa impozitării pensiilor speciale, Teodorovici a spus că această măsură va fi inclusă într-un proiect de lege ce va fi adoptat în procedură de urgenţă în Parlament până la 30 septembrie 2019.

Amintim că, printr-un proiect de act normativ pus în dezbatere în urmă cu două săptămâni, Guvernul dorea introducerea de noi măsuri fiscale pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat, în condiţiile în care deficitul bugetar s-a adâncit la 19,96 miliarde lei, în primul semestru al acestui an, de la 14,97 miliarde lei - deficitul înregistrat în prima jumătate a anului trecut.

Printre noile reglementări care ar urma să fie aprobate, se numără devansarea creşterii accizelor la ţigarete, accizarea băuturilor răcoritoare cu adaos mare de zahăr, impozitarea pensiilor speciale, reducerea la jumătate a numărului de posturi de secretar de stat, blocarea posturilor vacante de la buget şi abrogarea sporurilor pentru condiţii grele şi vătămătoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb