TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019

S.B.
Bănci-Asigurări / 2 iunie 2020

TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019

Profitul net consolidat al TBI Bank a crescut cu 58% în 2019, până la un nivel record de 22,9 milioane euro, conform rezultatelor auditate. TBI Bank a înregistrat anul trecut creşteri peste media pieţei în majoritatea segmentelor de business, activele având un avans de 17% comparativ cu anul precedent, până la 465 milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei.

În 2019, TBI Bank a acordat credite noi în valoare totală de 336 milioane euro, care au contribuit la creşterea cu 19% a portofoliului consolidat până la 368 milioane euro la finalul anului trecut. În acelaşi timp, depozitele TBI Bank au înregistrat un avans de 25% până la 281 milioane euro.

Rezultatele reflectă strategia pe termen lung a TBI Bank, implementată odată cu preluarea companiei de către 4finance în 2016, care mizează pe maximizarea rezultatelor prin eficienţă şi orientare clară pe obiectele principale de activitate. Modelul distinctiv de afaceri, care îmbină serviciile oferite în sucursale fizice cu serviciile accesibile clienţilor prin canale digitale - phygital, permite TBI Bank să deservească tot mai mulţi clienţi mulţumiţi în pieţele în care operează.

Cu peste un milion de cereri de credit online şi offline şi aproape 500.000 de împrumuturi acordate în 2019, TBI Bank se poziţionează printre liderii pieţei de creditare din Europa de Sud-Est. În plus, platforma inovatoare Merchant Solutions continuă să creeze valoare pentru parteneri şi clienţi, înregistrând o creştere de 26% în 2019, în contextul în care au fost acordate peste 130.000 credite în valoare totală de 85 milioane euro. Nu în ultimul rând, TBI Bank s-a lansat pe o nouă piaţă în 2019, în Polonia, adăugând noi membri echipei diversificate a companiei.

TBI Bank a încheiat anul 2019 dintr-o poziţie puternică şi sigură atât privind capitalul, cât şi lichiditatea. Rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 18,9% la final de an, iar rata de acoperire a necesarului de lichiditate (LCR) a fost de 258%.

"Suntem extrem de mândri să raportăm rezultatele noastre financiare şi performanţele obţinute în 2019. A fost încă un an de succes, în care eforturile întregii echipe s-au transformat în rezultate financiare extraordinare. Prin urmare, TBI Bank a înregistrat un profit net record, ca urmare a creşterii sustenabile a portofoliului de credite, în paralel cu îmbunătăţirea continuă a costului de risc şi cu abordarea disciplinată şi riguroasă a costurilor operaţionale. Toate acestea ne-au permis, încă o dată, să ne poziţionăm pe primul loc în rândul băncilor din Bulgaria din perspectiva eficienţei şi profitabilităţii", spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

TBI Bank este de şapte ani printre cele mai profitabile bănci din Bulgaria şi din Europa de Sud-Est, iar 2019 nu a făcut excepţie. Randamentul activelor a fost, anul trecut, de 5,3%, randamentul capitalurilor proprii a fost de 20,9%, iar randamentul portofoliului activ a fost de 30,1%.

"De-a lungul ultimilor ani, echipa TBI Bank a depus toate eforturile pentru a dovedi ce înseamnă o organizaţie cu rezultate excelente. Prin cultura noastră internă, susţinem învăţarea continuă şi, din acest motiv, putem răspunde nevoilor mereu în schimbare ale clienţilor, rezultatul fiind anul record din perspectiva profiturilor pe care le-am înregistrat. Organizaţiile din toată lumea întâmpină provocări în aceste vremuri, dar modelul nostru solid de business şi stabilitatea financiară ne asigură forţa să continuăm procesele de transformare şi investiţiile în tehnologie, în beneficiul clienţilor", spune Petr Baron, CEO al TBIF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb