Pe piaţa de transport şi curierat se va simţi o restrângere a jucătorilor, contextul economic aducând probleme companiilor mici, datorită presiunii costurilor fixe şi a scăderii accentuate a volumelor de transport în contextul crizei, susţine directorul executiv al companiei TCE, Sorin Sofian.
Reprezentanţii companiei TCE, divizia de transport şi curierat a Grupului RTC, estimează că piaţa serviciilor de curierat va rămâne la aceeaşi valoare din anul 2008. Aceştia mai spun că în prima jumătate a anului în curs piaţa va înregistra o scădere care va fi compensată de o creştere pe ultimele luni ale anului.
TCE a realizat în 2008 un rulaj de 27 milioane euro, ceea ce înseamnă aproximativ atingerea obiectivelor estimate la nivelul anului trecut. Din perspectiva numărului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut aproximativ trei milioane de livrări, însumând peste 130.000 de tone marfă transportată.
"Anul 2008 a fost anul creşterii organice şi al dezvoltării serviciilor oferite, astfel încât am intrat în 2009 fiind singurul integrator local de servicii logistice complete din România. Următoarea provocare cu care ne vom confrunta vizează eficientizarea fluxurilor operaţionale, implementarea soluţiilor informatice de gestiune şi optimizare a rutelor, fidelizarea clienţilor existenţi şi lărgirea portofoliului existent", a declarat Sorin Sofian, CEO Divizia TCE.
Potrivit acestuia, pentru 2009, compania şi-a bugetat o cifră de afaceri de 34 milioane euro. "Estimarea acestui rulaj nu se bazează pe creşterea pieţei, ci este susţinută de proiectele noi dezvoltate pe serviciile: post, warehousing, express şi spedition", apreciază reprezentantul companiei.
TCE a mai anunţat că în 2009 va realiza doar investiţiile absolut necesare, conform ajustărilor determinate de derularea proiectelor începute în 2008 şi ajustărilor de volume transportate. "Vizăm permanent acţiuni de optimizare a fluxurilor logistice. Investiţiile demarate până în acest moment cât şi cele programate pentru anul în curs se vor concretiza în creşterea rulajului, în creşterea productivităţii cât şi în implementarea sistemelor informatice destinate optimizării rutelor de transport", mai spune Sofian.