Teama ar putea pune stăpânire din nou pe pieţele financiare

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2010

"CreditSights": Rezultatele testelor de stres vor readuce încrederea în sistemul bancar numai dacă vor fi credibile

Temerile investitorilor cu privire la stabilitatea sistemului financiar ar putea reveni pe pieţe, dacă rezultatele testelor de stres la care au fost supuse băncile europene vor fi superficiale, susţin specialiştii "CreditSights" Inc.

"Dacă băncile care sunt aşteptate să cadă testele de stres, le vor trece, ori dacă va fi pusă în evidenţă o nevoie de capital inferioară aşteptărilor, atunci piaţa ar putea concluziona că aceste teste nu au fost suficient de solide sau dure", a declarat Atish Kakodkar, strateg la "CreditSights", într-o notă adresată investitorilor, citată de Bloomberg. În opinia sa, asemenea rezultate ar fi o lovitură la adresa credibilităţii întregului exerciţiu făcut de autorităţile de reglementare a sectorului bancar european şi ar putea genera un nou val de temeri privind riscurile sistemice.

Kakodkar a subliniat că numai nişte "rezultate credibile" ar putea înlătura temerile de pe piaţa financiară, mai precis numai acestea ar putea ajuta sistemul să revină la normal.

Comisia pentru supravegherea sistemului bancar din Europa a examinat soliditatea a 91 de instituţii creditoare din regiune, urmărind să stabiliească dacă acestea pot supravieţui unor potenţiale pierderi cauzate de recesiune sau de declinul valorii deţinerilor în obligaţiuni guvernamentale. Rezultatele parţiale ale testelor de stres vor fi publicate la data de 23 iulie.

"Commerzbank": Deprecierea euro ar putea fi limitată

Declinul euro faţă de dolar, ca urmare a publicării unor rezultate defavorabile ale testelor de stres, ar putea fi limitat, spun analiştii "Commerzbank" AG - a doua bancă din Germania.

"Deşi există zvonuri potrivit cărora nu toate băncile au trecut testele de stres, acest lucru nu trebuie, în mod necesar, să reprezinte o veste proastă pentru euro", afirmă analiştii "Commerzbank", adăugând: "Dacă numai un număr limitat de instituţii financiare trebuie să-şi ajusteze capitalul, atunci acest lucru ar putea fi văzut ca un semn că testele nu au fost prea uşoare".

Euro a avut un curs de 1,2823 dolari ieri, la ora 11:22, pe piaţa din Londra, în scădere cu 0,4% faţă de ziua anterioară. Marţi, moneda unică a urcat la nivelul maxim al ultimelor două luni: 1,3029 dolari.

Conform presei internaţionale, printre băncile care nu vor trece testele de stres se numără "National Bank of Greece", "EFG Eurobank", "Alpha Bank" şi "Piraeus Bank" din Grecia, "Postbank", "Commerzbank" şi "Hypo Real Estate" din Germania, "Banco Popolare" Italia, BCP Portugalia şi "Sabadell" Spania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb