TEMERI PRIVIND MERSUL ECONOMIEI Scad obligaţiunile ţărilor de la periferia zonei euro

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2014

Euro se depreciază

Randamentele obligaţiunilor ţărilor de la periferia zonei euro au crescut săptămâna trecută, în condiţiile în care investitorii au speculat că redresarea economiei regiunii rămâne slabă.

În intervalul 12-16 mai, randamentul titlurilor de stat italiene de referinţă a urcat cu 11 puncte de bază, la 3,06%, iar cele ale obligaţiunilor guvernamentale spaniole - cu 4 puncte de bază, la 2,95%. Randamentul titlurilor Greciei cu scadenţa la zece ani a crescut cu 75 de puncte de bază, la 6,86%, iar cel al obligaţiunilor Portugaliei - cu 20 de puncte de bază, la 3,74%.

Potrivit estimărilor lansate săptămâna trecută de Eurostat, economia zonei euro a crescut cu numai 0,2% în primele trei luni din 2014, nivel similar cu cel din ultimul trimestru din 2013, dar inferior celui anticipat de analişti: 0,4%. Redresarea economiei regiunii şi-a pierdut din avânt în condiţiile în care, în mod neaşteptat, PIB-ul Franţei a stagnat, iar alte state, precum Italia sau Olanda, s-au confruntat cu scăderi.

În situaţia dată, analiştii aşteaptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să ia măsuri de stimulare la reuniunea de politică monetară de luna viitoare. Mario Draghi, preşedintele BCE, anunţa recent că instituţia pe care o conduce ar putea lua în calcul o nouă reducere a dobânzii de referinţă în iunie, după ce BCE va publica previziunile sale economice.

În aşteptarea unei reduceri a dobânzii cheie de către BCE, moneda unică europeană pierde teren. Vineri, euro a scăzut cu 0,1% pe piaţa din New York, ajungând la 1,3694 dolari. Joi, euro a coborât până la 1,3648 dolari - cel mai redus curs din 27 februarie. Pe întreaga săptămână trecută, euro a pierdut 0,5 procente raportat la moneda SUA.

Administratorii de fonduri speculative anticipează, pentru prima oară în ultimele trei luni, că euro va continua să scadă în perioada următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb