Tensiunile comerciale dintre SUA şi China, tot mai mari

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 aprilie 2018

SUA au publicat lista cu produsele tehnologice chinezeşti care vor fi supuse tarifelor vamale, iar Beijingul a răspuns cu taxarea a peste 100 de produse americane

Statele Unite au publicat lista cu produsele din China care vor fi supuse taxelor vamale, aceasta fiind dominată de bunuri de înaltă tehnologie. Administraţia americană urmăreşte astfel să recupereze pierderile provocate de abuzurile Beijing-ului în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, conform presei internaţionale.

Bunurile în cauză fac parte din importurile în sumă de 50 de miliarde de dolari pentru care SUA vor impune tarife suplimentare.

Autorităţile americane au identificat 1.300 de produse care beneficiază de politici guvernamentale incorecte, inclusiv planul "Made in China 2025", referitor la tehnologii strategice, a anunţat Biroul Reprezentantului pentru Comerţ al SUA, menţionând că acestea vor fi taxate cu 25%.

Printre industriile vizate de măsurile SUA se numără cea aerospaţială, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, robotica şi industria echi­pamentelor.

Pe lângă tehnologiile avansate, precum sateliţii pentru comunicaţii, lista include bunuri de la componente pentru televizoare, dispozitive medicale, maşini de spălat, până la maşini pentru zăpadă artificială.

Ca răspuns, Ministerul chinez al Comerţului a anunţat că va contesta imediat la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) decizia SUA. În opinia autorităţilor de la Beijing, acţiunile administraţiei Trump, care pun OMC într-un pericol fără precedent, reprezintă "o încălcare intenţionată şi grosolană a principiilor fundamentale ale OMC de nediscriminare şi de aplicare a celor mai favorabile tarife".

În plus, China a anunţat taxe vamale adiţionale pentru 106 produse de provenienţă americană, importuri care se ridică la 50 de miliarde de dolari anual. Taxele vamale, care sunt de 25%, includ produse precum soia, maşini şi whisky.

Unii specialişti cred, totuşi, că tarifele americane ar putea avea un impact economic minor, în condiţiile în care majorează taxele vamale cu 12,5 miliarde de dolari pentru importuri din China care au atins 306 miliarde de dolari anul trecut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce n-ar interesa pe mine astea?

    1. Mi-aduci aminte de vorba lui Franklin -ala cu paratraznetul - " la ce e bun un nou nascut ? "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb