Teodor Atanasiu va ataca în contencios administrativ suspendarea sa din funcţie

Ziarul BURSA #Politică / 14 septembrie 2006

Teodor Atanasiu a anunţat, miercuri, că va ataca în contencios administrativ decretul preşedintelui Traian Băsescu privind suspendarea sa din funcţie deorece consideră că acest act este neconstituţional. "Am spus încă de la început că mă voi supune justiţiei şi aşa voi face chiar dacă preşedintele nu ţine cont de prezumţia de nevinovăţie. Fac apel către procurori să demareze cât mai repede procedura de cercetare penală în cazul meu pentru că eu cred că se doreşte aflarea adevărului. Dacă voi constata că există tendinţa de a trage de timp şi interesul de tergiversare a procedurilor legale, la expirarea interimatului de 45 de zile îmi voi prezenta demisia din funcţie", a declarat Teodor Atanasiu.

Şi alţi înalţi responsabili din Ministerul Apărării se vor prezenta în faţa organelor de anchetă

Teodor Atanasiu a mai declarat că şi alţi înalţi responsabili din Ministerul Apărării (MAp) se vor prezenta în faţa organelor de anchetă, ca urmare a controalelor pe care le-a dispus în perioada când a fost ministru al apărării.

"O să vedeţi că în viitor şi alţi înalţi responsabili din MAp vor fi obligaţi să vină în faţa anchetatorilor, ca urmare a controalelor pe care le-am dispus în ceea ce priveşte încheierea şi derularea contractelor din Ministerul Apărării", a afirmat Atanasiu. Atanasiu a menţionat că a trimis la DNA şapte dosare de cercetare întocmite de Corpul de Control al ministerului, în care există suspiciunea că s-ar fi săvârşit ilegalităţi în încheierea unor contracte cu armata. "Vă asigur că sunt multe alte contracte care sunt verificate ca urmare a ordinului pe care l-am dat încă de la venirea mea în fruntea acestui minister", a spus ministrul suspendat al apărării. Atanasiu este de părere că preşedintele Traian Băsescu a preferat "să meargă pe mâna unor oficiali militari suspectaţi pentru fapte de corupţie", în loc să-l susţină pe ministrul care a declanşat "bătălia cu grupurile de interese care nu sunt preocupate de binele Armatei, ci doar de < tunuri > financiare din bani publici".

"Preşedintele României trebuie < felicitat > pentru că a reuşit să mă îndepărteze din funcţie şi, trebuie să o spun deschis, nu m-a avut niciodată la inimă, întrucât nu m-am transformat într-un preş în faţa lui", a afirmat Teodor Atanasiu, citat de Rompres. "În schimb, l-a încurajat în permanenţă pe un înalt oficial al Armatei, despre care ştia foarte bine, pentru că îl informasem în scris, cu mult timp în urmă, că are probleme cu justiţia, fiind suspectat de fapte de corupţie", a adăugat el.

"Poate că sunt vinovat că am anunţat că Ministerul Britanic al Apărării a fost de acord cu desecretizarea contractului celor două fregate, caz în care DNA face cercetări în legătură cu posibilitatea încasării unui comision consistent de către un înalt oficial român", a spus Atanasiu. Fostul ministru al apărării a declarat că se poate face, de asemenea, "vinovat" şi de faptul că achiziţiile la MAp se fac în prezent în mod transparent, lucru care, în opinia sa, "încurcă socotelile acelor băieţi şmecheri, neobişnuiţi să facă afaceri la vedere". El a ţinut să precizeze că ar fi demisionat imediat în momentul în care de numele său ar fi fost legată cea mai mică bănuială de corupţie săvârşită în timpul mandatului său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb