TeraPlast a depus o cerere de finanţare prin PNRR pentru un proiect de energie regenerabilă

S.B.
Piaţa de Capital / 22 iunie 2022

TeraPlast a depus o cerere de finanţare prin PNRR pentru un proiect de energie regenerabilă

Grupul TeraPlast a depus o cerere de finanţare a proiectului "Înfiinţare capacitate nouă de producţie a energiei electrice din surse solare, cu instalaţii de stocare integrate, pentru autoconsumul TeraPlast SĂ" prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţa, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Proiectul vizează dezvoltarea surselor de energie regenerabilă din parcul industrial din Saratel. Investiţia presupune construcţia unei centrale fotovoltaice. Energia rezultată ar urmă să fie utilizată în cadrul Grupului. Proiectul a fost depus în platforma PNRR, unde au fost depuse peste 650 de proiecte pentru energie regenerabilă.

"Acest proiect ambiţios ne ajută să marcăm două puncte importante din strategia Grupului. Investiţia este parte integrantă a programului nostru dezvoltare sustenabilă, de reducere semnificativă a amprentei de carbon, aşa cum ne-am asumat. Proiectul de faţă contribuie la reducerea emisiilor anuale cu peste 3.200 tone CO2e (CO2 echivalent). În al doilea rând, producţia de energie din surse regenerabile ne creşte competitivitatea, prin reducerea unor costuri, şi ne oferă o expunere mai mică la volatilitatea pieţei de energie, într-un context complex cum este cel actual, care tinde să devină persistent. Vom continuă să investim în acest gen de soluţii şi în viitor deoarece sunt beneficii reale atât pentru business, cât şi pentru mediu" a afirmat Nicolae Roşu, director operaţional al Grupului TeraPlast.

Proiectul este parte din bugetul de investiţii al TeraPlast pentru 2022. Valoarea totală a proiectului depus trece de 19 milioane de lei. Investiţia include o centrală fotovoltaică cu putere de circa 4,56 MWp, respectiv o putere produsă (din invertoare) de 3,8 MW.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. go little rock star :)

    1. Definetely, my favourite one :-D

    ca astea verzile e asa de profitabile ca nu mai e nevoie de granturi. sau nu?

    1. le-ai amestecat de tot, mere cu.... pepeni.

      Verzile se fac tocmai pentru a reduce emisiile de co2. Care iti afecteaza creierul, au fost studii facute in anii '60-'70 dar unii le-au pastrat la sertar, pentru ca erau interese si "trebuiau create locuri de munca in industria petro'". Si da, evident ca sunt profitabile, mai ales cele facute cu cap - de exemplu, ferme eoliene facute pe munte, la peste 1500-2000m. Uita-te ce-au facut chinezoii, cea mai mare ferma de genul asta are vreo 20.000 de turbine. Si noi... :) 

      Iar unitatea militara numita civil TRP bineinteles ca se adapteaza, doar au ponturi si pile.... da, e trist ca astfel de progrese le face o firma aparent civila, iar civilii reali sunt sabotati.

    cum a putut sa reziste la per de 50? stiu stiu daca face bugetu vine undeva la 20 si ceva....dar multi analisti dau buy, ca domne pretul fair e mult peste 1 leu, adica inapoi la per 50? vreau o justificare pentru per 50, gen ultra high ultra all inclusive growth

    1. bine punctat!

      nici eu nu inteleg de unde entuziasmul asta pe TRP pe reperele actuale.. oricum, entuziasm am vazut si pe crypto si probabil vom mai vedea... 

      eu le-am vandut de mult si astept ceva mai concret.

      oricum, semnalele din piata arata ca vor mai scadea in perioada urmatoare. 

      pretul e dat de incredere. trp nu duce lipsa de incredere, toate fabricile/ proiectele de care s-au apucat le-au terminat si produc. una din ele au si vandut-o pe suma buna de bani, bani care au ajuns si la actionari. in cazul meu tot ce dau dividende de acum incolo e pe plus si da a trebuit sa astept aproape 7 ani

      Fata de tot ce s-a listat in anii 2019-2021 pe bvb care sunt ca niste gaini bete si nu stiu ce sa faca concret cu banii, TRP e parfum. 

      Sunt o groaza de pustani care habar nu cu ce se ocupa firma la care au actiuni, ce planuri de viitor au, cate proiecte au dus la bun sfarsit, cum identifica oportunitatile , cum ii afecteaza noile tehnologii/restrictii de mediu etc. Ei ii tot dau cu per-ul si "semnalele din piata", care sunt conjuctuale, alearga dupa o himera si baga bani in buzunarele traderilor :-).  

      Totul depinde de orizontul de timp al fiecaruia... vrei randament de 100% pe an, atunci joaca in liga mare cu ceilalti rechini si intra pe alte piete (intl,crypto, day trading etc.) In genere afacerile au un profit undeva la 5-10-15% din care o parte trebe sa il reinvesteasca daca vor sa reziste pe piata 10-20-30 ani, o parte se duce la actionari si o parte rezerve.. just food for thought. 

      Eu momentan astept sa vanda astia nerabdatori sa pot lua mai multe, pt ca de ce sa iei scump daca poti lua ieftin, so da.. go little rock star :D 

      ggg,

      da, pretul e dat si de incredere (inclus in goodwill) printre multe altele , dar 'long term' consider ca fundamentul financiar e cel mai important pentru o companie. 

      Sunt de acord cu multe din cele scrise de tine mai sus si te felicit pentru decizia luata de a incepe sa investesti in TRP inca de acum ~7 ani! N-am avut asa inspiratie. 

      Eu am vandut la 1.088 si zic ca am luat de-asemenea o decizie buna. Chiar si tu accepti ideea "de ce sa iei scump daca poti lua mai ieftin" ;) Tocmai de aceea sunt utile si "semnalele din piata", fie ele si conjuncturale, nu?! 

      Food for thought: 

      Totusi, nu uita ce se spune despre incredere: 

      it takes years to build, seconds to break, and forever to repair!  

      Sunt convins ca tu nu faci investitii doar pe acest criteriu, dar ai grija ca de cele mai multe ori fiecare investitor tinde sa fie f subiectiv si biasat*, iar deciziile sa nu fie fundamentate tocmai corect! Trebuie sa stii si cand sa faci exit ca investitor. Am invatat-o pe pielea mea, nu ma dau rotund. 

      Btw de listarile din 2019-2021, TTS e "gaina beata"?  

      Daca ai auzit despre "regresiunea spre medie", poate merita luat in calcul si acest aspect. Ma refer aici ca, in timp, pretul unei companii ajunge sa graviteze in jurul acelei valori intrinseci. Deci, conteaza si PER si tot, nu doar increderea!  

      Cel mai mult ma bucur ca m-ai facut pustan! ;)

      SPQR la investitii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb