Terenurile de golf, încă scumpe şi greu de compactat

(A.T.)
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 februarie 2009

Ţara noastră dispune, în prezent, de cinci terenuri de golf, care se străduiesc să satisfacă exigenţele jucătorilor experimentaţi: unul la Clubul Diplomatic din Bucureşti (6 cupe), unul în Judeţul Alba (9 găuri, 75 hectare), unul la Breaza şi unul în Recaş (34 de hectare) şi cel mai nou la Zurbaua, lângă Bucureşti (6 găuri). "Ca şi în cazul terenurilor pentru agricultură, unul dintre motivele pentru care este foarte dificil pentru un investitor să amenajeze un teren de golf în România este fărâmiţarea terenurilor. În localităţile din apropierea Bucureştiului este, în continuare, foarte greu să achiziţionezi suprafeţe mari de teren perfect compactate, iar acolo unde s-a reuşit o comasare, preţurile au crescut până au atins pragul inaccesibilului", explică re­prezentanţii companiei EuroMe­tropola, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În localităţile din apropierea celui mai nou teren de golf amenajat în ţara noastră, preţurile terenurilor se situau, în vara anului trecut când s-a şi inaugurat clubul, între 20-120 euro/mp (Zurbaua, Săbăreni, Tărtăşeşti), în condiţiile în care pentru un teren realmente adresat profesioniştilor, cu 18 găuri, este nevoie de 1.000 de hectare de teren. "În ultimele şase luni aceste preţuri pentru terenurile mari au mai scăzut cu 20-25%", susţin agenţii de la "EuroMetropola".

Ei arată că estul Europei este deficitar la capitolul terenuri de golf profesionale. Ţara noastră ar putea avea un avantaj în această perioadă, prin preţurile scăzute pentru terenuri şi posibilităţi mai facile de achiziţie şi compactare, pe o piaţă unde cumpărătorii lipsesc de mai bine de şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb