THE GUARDIAN:  Cenzurarea sintagmei "schimbările climatice" nu va opri încălzirea globală

Cristina Radu
Internaţional / 8 august 2017

Cenzurarea sintagmei "schimbările climatice" nu va opri încălzirea globală

Departamentul Agriculturii al Statelor Unite, supraveghetorul celor mai bogate ţări din lume, a decis să combată ameninţarea încălzirii globale prin interzicerea folosirii cuvintelor în cadrul unei noi strategii dezvăluite luni, potrivit agenţiei the Guardian.

Sub îndrumarea directorului agenţiei pentru sănătatea solului Bianca Moebius-Clune, frazele care trebuie evitate sunt "schimbările climatice" şi adaptarea la ele, urmând să fie înlocuite cu "extreme ale vremii" şi rezistenţa pentru acestea. "Reducerea gazelor cu efect de seră" va fi înlocuită cu "creşterea eficienţei utilizării nutrienţilor".

Eficacitatea abordării, bazată pe principiul că ce nu putem spune nu ne face rău, a fost testată anterior la nivel de stat, prin intermediul "laboratoarelor de politici" furnizate de sistemul federalist al Statelor Unite ale Americii, conform sursei citate.

Adunarea generală din Carolina de Nord a votat pentru a împiedica comunităţile să planifice creşterea nivelului mării, în 2012. Analiza timpurie sugerează că legislaţia a fost ineficientă: uraganul Matthew din 2016 a condus la o creştere a furtunii de pe Oceanul Atlantic la niveluri istorice de-a lungul râului Cape Fear şi a inundat casele din Charleston. Daunele cauzate de furtună au fost estimate la 4,8 miliarde de dolari.

Guvernul din Florida a interzis angajaţilor să utilizeze termenul schimbări climatice în 2014. Un funcţionar guvernamental, răspunzând la întrebări în faţa legiuitorului, a folosit expresia "problema pe care aţi menţionat-o mai devreme" într-un efort de succes în care a încercat să evite utilizarea cuvintelor tabu, potrivit agenţiei de ştiri.

Înălbirea fără precedent coralilor a dus la temperaturi în creştere în 2015 şi a distrus recifele statului: de la Key Biscayne la Fort Lauderdale. Un sondaj a constatat că aproximativ două treimi au murit sau au scăzut la mai puţin de jumătate ţesut.

La nivel federal, noua politică nu trebuie să arate încă succese clare. Politica a fost lansată în primele luni ale preşedinţiei lui Trump şi a coincis cu declanşarea unei

secete rapide pentru o mare parte din cultura de grâu a ţării. Farm Journal a raportat că "suprafeţe abandonate, câmpuri cu apariţie zero, recolte îngropate, randamente anemice, grâu rulat în fân şi reprezintă un dezastru pentru mulţi producători".

Sam Clovis, noul om de ştiinţă şef, a servit anterior în sarcina radioului dreapta, în care a subliniat că adepţii preşedinţiei Obama au fost "maoşi". El a folosit cuvintele "schimbările climatice" în trecut, doar ca să numească această ştiinţă nefolositoare.

Noua politică trebuie să obţină rezultate în timp util sub îndrumarea lui, deoarece cercetările oamenilor de ştiinţă de la MIT arată că "schimbările climatice pot epuiza câteva bazine de apă din SUA şi pot reduce randamentele culturilor până în 2050.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb