Tiberiu Urdăreanu a majorat capitalul social la "Netcity Telecom"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 27 iunie 2011

Tiberiu Urdăreanu

Tiberiu Urdăreanu

Capitalul social al companiei "Netcity Telecom", care gestionează proiectul "Netcity", a fost majorat cu 62.954 de lei, de la 167.803 lei la 230.757 lei. Acţiunile vor fi subscrise de acţionarul majoritar al societăţii - compania olandeză "UTI Netcity Investments", care are o deţinere de 99,5389% din capital. Cel de-al doilea acţionar este societatea comercială "UTI Systems", care deţine 0,4611% din totalul acţiunilor. În urma majorării de capital, deţinerea acesteia din urmă la "Netcity Telecom" s-a micşorat. Toate companiile amintite aparţin Grupului UTI, deţinut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Proiectul "Netcity" vizează realizarea reţelei metropolitane de fibră optică a Capitalei şi este derulat de "Netcity Telecom" şi Primăria Municipiului Bucureşti, printr-un proiect de parteneriat public-privat (ppp).

Tiberiu Urdăreanu ne-a declarat, recent, că acesta este "cel mai mare ppp în viaţă în România, cu o valoare de aproape 300 de milioane de euro. Este un ppp cu Primăria Capitalei, prin care noi investim în realizarea acestei reţele, o exploatăm 50 de ani, timp în care plătim redevenţă la bugetul local şi, după aceea, o returnăm autorităţii. Ar trebui să fie o creştere substanţială de astfel de proiecte în România". Referitor la stadiul proiectului, domnia sa ne-a precizat: "Am reuşit să depăşim perioada de criză financiară şi de lipsă de finanţare. Am realizat o mare parte din etapa întâi a proiectului, care trebuie finalizată până la jumătatea anului viitor. Noi estimăm, însă, că va fi gata până la sfârşitul lui 2011. Anul trecut, am investit sume importante de bani. Mai există o etapă, până la 900 de km de reţea".

După cum ne-au spus reprezentanţii companiei care gestionează proiectul, până în prezent au fost realizaţi 225 de km de infrastructură subterană de telecomunicaţii, din care 177 de km sunt operaţionali. Prima etapă presupune construirea a circa 300 de km de reţea de fibră optică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb