Tillerson face presiuni pentru mai multe acţiuni asupra Coreei de Nord din Thailanda

Cristina Radu
Internaţional / 8 august 2017

Rex Tillerson (Sursa foto: Wikipedia)

Rex Tillerson (Sursa foto: Wikipedia)

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a presat liderii thailandezi să desfăşoare mai multe acţiuni asupra Coreei de Nord, în timpul vizitei din Thailanda, potrivit CNBC. Prioritatea secretarului de stat a fost să îndemne ţările din Asia de Sud-Est să facă mai multe pentru a reduce fluxurile de finanţare pentru Coreea de Nord.

Aceasta a fost cea mai semnificativă vizită efectuată de către un oficial american, după ce o lovitură de stat militară a tensionat relaţiile cu Statele Unite în 2014.

Premierul Prayuth Chan-ocha a declarat înainte de întâlnirea cu Tillerson că Thailanda va sprijini rezoluţia ONU vizând noi sancţiuni asupra Phenianului în vederea testelor sale de rachete, însă nu a menţionat nicio acţiune specifică.

Secretarul adjunct al afacerilor din Asia de Est şi Pacific, Susan Thornton, a transmis reporterilor că SUA consideră că companiile din Coreea de Nord sunt active în Thailanda şi încearcă să încurajeze Thaisul să le închidă. Companiile folosesc Bangkok ca un hub regional şi îşi schimbă frecvent numele, potrivit acesteia.

Susan Thornton a precizat că SUA încurajează Thailanda să ia cât mai mulţi refugiaţi nord-coreeni de care se poate ocupa. Reuters a raportat săptămâna trecută că numărul de nord-coreeni alunecaţi ilegal în Thailanda a crescut în ultimele luni.

Propriile politici ale Thailandei şi respectarea drepturilor omului au fost în centrul atenţiei, deoarece Washingtonul consolidează relaţiile cu cel mai vechi aliat din regiune, după ce au fost tensionate ca urmare a loviturii de stat, potrivit agenţiei.

Un purtător de cuvânt al ambasadei SUA a afirmat: "Vrem ca Thailanda să apară ca o democraţie consolidată care respectă şi garantează drepturile omului şi libertăţile fundamentale şi joacă un rol principal pentru securitatea regională şi prosperitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb