TIMIŞ: Aeroportul Internaţional Traian Vuia va trece în administrarea autorităţilor locale

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 20 aprilie 2006

Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara va trece de la Ministerul Transporturilor în subordinea autorităţilor locale, pentru că acestea prezintă mult mai mult interes în menţinerea, modernizarea şi de dezvoltarea lui decît pot să o facă autorităţile centrale, transmite Rompres.

Decizia le-a fost comunicată factorilor responsabili locali şi judeţeni de premierul Călin Popescu-Tăriceanu, pe parcursul recentei vizite a şefului guvernului la Timişoara.

Aeroportul Internaţional -Traian Vuia Timişoara a primit în administrare 241 de hectare de teren de la fosta Baza Aeriană 93 Aviaţie, care, după 51 de ani de fiinţare, şi-a restrîns considerabil activitatea, în urmă cu doi ani.

Dan Idolul, directorul aeroportului, a precizat, miercuri, pentru Rompres, că acest lucru reprezintă o oportunitate deosebită pentru adminis-traţia Aeroportului-Traian Vuia, în condiţiile în care, transferul de terenuri şi obiective creează condiţii pentru derularea programului de dezvoltare a aeroportului, deschizînd noi perspective de dezvoltare atît a infrastructurii, cît şi a activităţii aeroportuare.

"Preluarea unor căi betonate de rulare aeronave, a unor clădiri speciale şi administrative precum şi a terenurilor aferente, cumulează în fapt, aproximativ 241 de hectare.

Prin acest transfer, se asigură multiple facilităţi pentru activitatea de zbor, cea mai importantă fiind posibilitatea de amenajare a unei noi platforme intermodale de transport. Un alt obiectiv este amenajarea unui parc de afaceri.

Toate aceste obiective incluse în "Programul Strategic de Dezvoltare" pînă în anul 2015 al Aeroportului Traian Vuia vor crea condiţii pentru dezvoltarea traficului aerian de pasageri şi mărfuri în regiunea pe care o deserveşte aeroportul şi, implicit, pentru dezvoltarea activităţii economice a zonei, în contextul evidenţei intercondiţionari a dezvoltării celor două entităţi economice, aeroport-regiune", a declarat Dan Idolu.

În anul 2004, la iniţiativa administraţiei Aeroportului-Traian Vuia Timişoara, s-a elaborat un proiect de Hotărîre de Guvern privind transferul de terenuri şi obiective din administrarea Ministerului Apă-rării Naţionale, respectiv Unitatea Militară de Aviaţie, în administrarea Ministerului Trans-porturilor, Construcţiilor şi Turismului, respectiv S.N. Aeroportul Internaţional Timi-şoara - Traian Vuia S.A.

Dezvoltarea viitoare a aeroportului este, însă, condiţionată de clarificarea situaţiei juridice a unor terenuri asupra cărora s-a înscris abuziv un drept de administrare către Consiliul Local Giarmata pe o suprafaţă de 101 hectare, problema ce se încearcă a fi soluţionată pe calea justiţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb