Toată suprafaţa Parcului Industrial Mureş - scoasă la licitaţie

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 11 mai 2006

Întreaga suprafaţă a Parcului Industrial Mureş va fi scoa-să la licitaţie în data de 6 iunie, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului de Administraţie a SC Parcul Industrial SA. Sin-gura parcelă exceptată de la licitaţie este cea situată în nordul parcului, care a fost scoasă la vînzare de două ori şi, întrucît nicio firmă nu şi-a manifestat interesul, va fi în-chiriată în urma negocierii directe cu potenţialii investitori.

Directorul juridic al Parcului Industrial Mureş, Cornel Brişcaru, a anunţat, ieri, că s-a luat decizia scoaterii la licitaţie a întregii suprafeţe, exceptînd cele 8 hectare, întrucît sînt investitori care s-au arătat interesaţi de suprafeţe mai mari. "Scoatem la licitaţie parcul, pentru ca să nu apară din nou un astfel de investitor şi să ne aflăm în situaţia în care să îl amînăm pentru organizarea unei noi licitaţii", a spus Cornel Brişcaru, citat de Rompres. Acesta a arătat că vor fi licitate astfel 18 hectare de teren, care pot fi concesionate în urma licitaţiei, fie prin varianta de concesionare simplă fără vînzare, fie prin cea a concesionării la 2,34 de euro pe metrul pătrat pe 5 ani, cu posibilitate ulterioară de cumpărare a parcelei de către investitor.

"În prima variantă, de concesionare simplă fără vînzare, redevenţa minimă ce poate fi plătită este de 0,12 euro pe metrul pătrat, dacă firmele obţin punctaj maxim şi o plătesc timp de 49 de ani", a subliniat Brişcaru.

Acesta a precizat că minimul redevenţei este de 0,12 euro pe metrul pătrat şi creşte în funcţie de punctajul obţinut pînă la 1,8 euro pe metru pătrat. Parcul Industrial Mureş, inaugurat în luna noiembrie 2005, are o suprafaţă de 40,9 hectare, din care 24,9 de hectare urmează să fie concesionate sub formă de parcele.

Parcul are o capacitate de 42 unităţi separate, fiecare avînd 5.000 mp şi are capacitatea de a asigura inclusiv sprijin administrativ.

Lucrările la Parcul Indus-trial Mureş au demarat în anul 2003 şi au costat 5,08 milioane de euro, din care 3,8 milioane de euro, echivalentul a 75%, reprezentând co-finanţarea UE din fonduri PHARE şi 1,27 milioane de euro, adică 25%, reprezentînd co-finanţarea naţională din Fondul Naţional de Preaderare.

Construcţia beneficiază de toată infrastructura necesară, apă curentă, gaz metan şi este poziţionată în imediata vecinătate a reţelelor de comunicaţie, la 2 km faţă de Drumul European E60 (DN15), lîngă calea ferată, pe ruta Târgu Mureş - Războieni, în imediata vecinătate a Aeroportului Internaţional Târgu Mureş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb