Tokenurile emise de Visa depăşesc numărul cardurilor Visa în circulaţie

G.D.
Bănci-Asigurări / 25 august 2022

Tokenurile emise de Visa depăşesc numărul cardurilor Visa în circulaţie

Visa (NYSE: V) a anunţat că a depăşit pragul de 4 miliarde de tokenuri emise la nivel global prin intermediul Visa Token Service, marcând o etapă importantă în strategia companiei de a contribui la securizarea plăţilor digitale şi la accelerarea inovaţiei în comerţul electronic, conform unui comunicat remis redacţiei. Noua bornă de 4 miliarde înseamnă aproape dublarea tokenurilor emise de Visa într-un singur an şi depăşeşte numărul total de carduri fizice Visa aflate în circulaţie în întreaga lume. Această etapă subliniază securitatea puternică pe care tokenurile o oferă comercianţilor, emitenţilor şi consumatorilor deopotrivă.

"Tokenizarea este un concept simplu, dar puternic, iniţiat de Visa: datele de plată sensibile sunt criptate pentru a face plăţile digitale mai sigure", a declarat Jack Forestell, vicepreşedinte executiv şi director de produse în cadrul Visa. "Creşterea numărului de emitenţi, acceptatori, comercianţi şi consumatori care realizează tranzacţii cu tokenuri Visa întăreşte ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital, iar banii digitali trebuie construiţi pe încredere."

Potrivit sursei citate, volumul comerţului electronic a crescut cu peste 50% de la începutul pandemiei. Însă confortul cumpărăturilor online vine însoţit de aşteptările consumatorilor şi de cererea în creştere pentru experienţe de plată simple şi sigure. Visa anticipează toate acestea şi investeşte în inovaţii precum Visa Token Service, care înlocuieşte numărul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat pe care numai Visa îl poate debloca, ajutând la protejarea informaţiilor de bază ale contului în faţa tentativelor de fraudă.

În România, numărul tranzacţiilor realizate cu carduri Visa prin intermediul tehnologiei de tokenizare a crescut în perioada iunie 2021 - iunie 2022 de trei ori mai rapid decât toate tranzacţiile Visa la nivel naţional. Tehnologia de tokenizare se află la baza plăţilor cu telefonul mobil, iar aceste date arată entuziasmul cu care românii au adoptat noile tehnologii de plată mai sigure şi mai fiabile, subliniază sursa citată.

Tokenurile sunt eroii necunoscuţi ai comerţului electronic, de pe urma cărora poate beneficia întregul ecosistem de plăţi: instituţii emitente şi acceptatoare, comercianţi şi consumatori, care se bucură astfel de o serie de beneficii, inclusiv rate de fraudă reduse, uşurinţă în utilizarea pe diverse dispozitive şi multe altele.

Datele Visa arată că pentru 8.600 de emitenţi şi 800.000 de comercianţi, tokenurile Visa au condus la o reducere cu 28% a ratelor de fraudă şi la o creştere cu 3% a ratelor de aprobare - contribuind la creşterea vânzărilor pentru comercianţi şi la realizarea de economii ca urmare a combaterii fraudei.

Într-o eră în care cea mai mare parte a serviciilor financiare există în cloud, tehnologia avansată contribuie la protecţia datelor clienţilor oriunde au loc tranzacţiile. Autentificarea 2.0 - viitorul protecţiei consumatorilor - este ancorată de tokenuri şi instrumente precum Cloud Token Framework (CTF) de la Visa, concepute pentru a spori securitatea şi a creşte ratele de aprobare pentru tranzacţiile cu cardul la distanţă, pe mai multe canale şi dispozitive de plată.

"Noua bornă atinsă este un indicator al investiţiei continue pe care Visa o face în tranzacţii sigure, fiabile şi confortabile la nivel global", a spus Forestell. "Adoptarea continuă a tokenizării va contribui la îndeplinirea misiunii Visa de a ajuta persoanele, afacerile şi economiile să prospere", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb