Tot mai multe instanţe din ţară amenajează camere speciale pentru audierea minorilor

A.P.
Anticorupţie / 25 aprilie 2021

Tot mai multe instanţe din ţară amenajează camere speciale pentru audierea minorilor

Tot mai multe instanţe din ţară, pe cont propriu sau împreună cu diferite ONG-uri, au amenajat astfel de săli. Spre exemplu, judecătoria Timişoara a anunţat pe Facebook amenajarea unei astfel de camere pentru copii, potrivit g4media.

"De la Judecătoria Timişoara, venim cu o veste bună!

Săptămâna aceasta am terminat de amenajat camera pentru audierea copiilor sau "Camera Fluturilor" aşa cum am ales să o numim. De ce Fluturi? Pentru că aşa vedem fiecare copil... diferit, special, perfect.

Ne-ar fi plăcut să fie gata mai demult, dar anul ce a trecut ne-a stabilit în mod forţat alte priorităţi. O să spunem că mai bine mai târziu...

Sperăm ca această cameră să facă experienţa de a veni la instanţă mai uşoară şi, de ce nu, chiar mai plăcută pentru fiecare copil. În acelaşi timp, sperăm să fie un mediu în care judecătorii să ajungă mai uşor la aceşti copii, iar asta să îi ajute în deciziile pe care trebuie să le ia.

Camera este realizată din contribuţia judecătorilor şi grefierilor, pentru că fiecare dintre noi a înţeles necesitatea unui astfel de spaţiu. Ne-au ajutat şi angajaţi de la Penitenciarul Timişoara, care în timpul lor liber au zugrăvit încăperea. Am pus timp, suflet şi speranţe în acest proiect şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să îl finalizăm!

Camera este la Etajul 3 al Palatului Dicasterial şi o să fie pusă şi la dispoziţia Tribunalului Timiş şi a Curţii de Apel Timişoara, în spiritul bunei şi loialei colaborări care leagă cele trei instanţe", este anunţul Judecătoriei Timişoara.

Ministrul Justiţiei Stelian Ion a declarat recent că încearcă să orienteze atenţia statului şi către victime, mai ales cele minore. Un grup de lucru privind problematica victimelor infracţiunilor analizează "identificarea şi implementarea măsurilor de îmbunătăţire a protecţiei victimelor infracţiunilor, pe baza cooperării între instituţiile cu responsabilităţi în domeniu".

"Am urmărit să reorientăm atenţia statală şi către victime, cu precădere cele minore, nu doar către infractori. Copiii reprezintă categoria cea mai expusă la riscul victimizării. Numeroase grupe de infracţiuni îi vizează în mod direct; trecerea printr-o astfel de traumă influenţează decisiv întreaga lor dezvoltare. Este încurajator că am făcut progrese în pregătirea măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea protecţiei victimelor", a declarat Stelian Ion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb