"Total", acuzată că a manipulat piaţa gazelor naturale din SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2015

"Total", acuzată că a manipulat piaţa gazelor naturale din SUA

Autorităţile americane de reglementare acuză compania petrolieră franceză "Total" SA de manipularea preţului gazelor naturale pe piaţa din sud-vestul SUA.

Potrivit Comisiei Federale de Reglementare a Energiei (FERC), subsidiara din Houston a companiei franceze a efectuat în mod intenţionat tranzacţii futures în pierdere, ca să influenţeze indicii de preţ din domeniu în cel puţin 38 de ocazii, în intervalul iunie 2009 - iunie 2012. Pierderile par că au fost compensate de câştiguri mult mai mari din alte poziţii. FERC nu a menţionat potenţiale penalizări sau amenzi în acest caz.

Oficialii "Total", companie care este un jucător relativ mic pe piaţa gazelor din SUA, au informat că sunt convinşi de faptul că traderii societăţii nu au comis nicio operaţiune prin care să manipuleze piaţa, aşa cum pretinde FERC.

Un purtător de cuvânt al societăţii a declarat că, în acest caz, "Total" a cooperat pe deplin cu FERC.

În ultimii ani, FERC a acuzat şi alte companii de încălcări similare ale normelor: banca americană "JPMorgan Chase & Co.", care a fost amendată cu 285 de milioane de dolari, în 2013; banca britanică "Barclays" Plc şi compania petrolieră britanică BP Plc, care încă luptă împotriva acuzaţiilor FERC.

"Total" este un jucător mic pe piaţa gazelor naturale din SUA, comparativ cu băncile şi BP. Compania franceză abia a intrat în Top 35 din domeniu, după volumul total cumpărat şi vândut în 2014, conform FERC. Cantitatea de gaz tranzacţionat de "Total" pe piaţa din SUA a scăzut la 16,8 miliarde metri cubi în 2014, adică la mai puţin de jumătate decât în 2012, potrivit datelor "Total".

FERC a acordat, în SUA, amenzi totale de circa 1,2 miliarde de dolari de la momentul la care o lege din 2005 i-a permis să impună penalităţi majorate semnificativ faţă de cele pe care le putea impune anterior(un milion de dolari pe zi, de la 10.000 de dolari).

"Total" a obţinut un pofit net de 2,97 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din 2015, faţă de 3,1 miliarde de dolari în acelaşi interval din 2014. Veniturile din vânzări au fost de 20,4 miliarde de dolari, comparativ cu 28,2 miliarde de dolari în anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb