Traderi ai UBS au încercat să manipuleze dobânzile în Hong Kong

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 martie 2014

Traderi ai UBS au încercat să manipuleze dobânzile în Hong Kong

Traderi ai băncii elveţiene UBS AG au încercat să manipuleze o dobândă de referinţă din Hong Kong, timp de patru ani, conform rezultatelor unei investigaţii anunţate la finele săptămânii trecute de autoritatea locală de reglementare bancară.

Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA) a informat că, în urma anchetei derulate la un număr de nouă bănci care au creat un consorţiu local ce transmitea zilnic date pentru stabilirea dobânzii Hong Kong Interbank Offered Rate, numai UBS a fost găsită vinovată că a încercat să manipuleze dobânda. Hong Kong Interbank Offered Rate este utilizată la stabilirea costului creditelor corporate, a împrumuturilor ipotecare şi a altor tipuri de debite.

Conform autorităţii, în intervalul septembrie 2006 - iunie 2009, traderii UBS au încercat să manipuleze dobânzile, trimiţând aproape 100 de mesaje interne de tip chat către angajatul responsabil cu transmiterea datelor din partea băncii. Dar, numai aproximativ o treime din aceste solicitări de fraudare au afectat datele trimise de UBS, potrivit constatărilor HKMA.

Mai mult decât atât, pentru că UBS a acţionat pe cont propriu şi nu a conspirat cu alte bănci ca să manipuleze dobânzile, aşa cum s-a întâmplat în cazul altor pieţe financiare, precum Londra, autoritatea monetară a stabilit că acţiunile UBS nu au avut în cele din urmă niciun impact asupra modului în care dobânda de referinţă a fost stabilită în fiecare zi.

În consecinţă, UBS nu a fost amendată şi nici nu au fost luate alte măsuri punitive împotriva băncii. Însă, autoritatea a precizat că îi va solicita UBS să implementeze, în următoarele şase luni, un plan care să corecteze punctele slabe din guvernanţa şi controlul intern din instituţie.

Autoritatea i-a cerut UBS să sancţioneze disciplinar angajaţii depistaţi cu un comportament necorespunzător. Şase traderi care au încercat să manipuleze dobânzile au părăsit banca, la fel şi angajatul responsabil cu transmiterea datelor, potrivit autorităţii.

"Banca a cooperat cu HKMA în cadrul investigaţiei şi a acceptat să se conformeze cerinţelor autorităţii, acţionând prompt", a informat HKMA.

În 2012, UBS a fost amendată cu 1,5 miliarde dolari de către autorităţile americane şi britanice cu privire la manipularea dobânzilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb