Traian Băsescu, la instanţa supremă

Mina Irina
Anticorupţie / 5 octombrie 2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat astăzi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu o plângere depusă de o persoană cu privire la dosarul "Demisia în cinci minute", potrivit unor surse din presă.

La intrarea în sediul instanţei, Băsescu a vorbit despre dosarele deschise pe numele lui în timpul mandatului fostului procuror general Tiberiu Niţu.

"Deschideri au fost multe. Spre exemplu acesta cu Şerb, a cerut procurorul general Niţu să fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat închidere. Azi, domnul ăsta de la Craiova a atacat neînceperea urmăririi penale dată de procurori. Mai e dosarul Mihăileanu, care a fost redeschis, deşi fusese închis de aceeaşi instituţie. Părerea mea este că Niţu a făcut un abuz, dar asta e viaţa. Din câte ştiu, încă un dosar, cel cu doamna Firea, încă nu mi s-a făcut nicio comunicare, dacă mai sunt inculpat sau nu. Un dosar prin care sunt acuzat de spălare de bani şi ăsta e cel mai umilitor dosar pe care aş fi putut să îl am. Să acuzi un fost preşedinte de spălare de bani imediat ce şi-a terminat mandatul arată şi o lipsă de decenţă", a declarat fostul şef al statului.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie citat ca martor în dosarul fiicei sale, Ioana Băsescu, Băsescu a replicat: "Dacă vreţi să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca şi acuzaţie şi fabricată, se vede că e fabricată de procurorul de caz".

De asemenea, Băsescu a fost întrebat de jurnalişti ce crede despre informaţiile apărute privind plagiatul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. "Nu ştiu ce înseamnă plagiat", a răspuns fostul preşedinte, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb