TRAIAN BĂSESCU: "Nu ştiu dacă cineva îl întrece pe Iohannis la postat"

Valentin Busuioc
Politică / 1 aprilie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri seară, la un post TV (răspunzându-i actualului şef al statului, Klaus Iohannis), că este adevărat că e pensionar şi postează pe Facebook, adăugând, însă, că, în ceea ce priveşte postatul, nu ştie cine e campionul, dacă cineva îl întrece pe Iohannis în ţara noastră.

Băsescu a afirmat: "N-am reuşit să văd conferinţa de presă a domnului preşedinte, dar vă mărturisesc că n-a spus niciun neadevăr. Sunt pensionar şi postez pe Facebook. Sunt pensionar după 44 de ani şi 6 luni de muncă. Cei 12 ani cât am fost pe mare au avut alt regim şi am cumulat 44 de ani şi jumătate de muncă, suficient ca să ai dreptul să mergi la pensie. Mi s-a părut o notă de dispreţ pentru pensionari, însă, ceea ce mi se pare o mare greşeală politică. În ceea ce priveşte postatul, Dumnezeu să mă ierte, dacă cineva îl întrece pe domnul Iohannis în Românica... nu ştiu cine e campionul".

Tot ieri seară, fostul oficial de la Cotroceni a scris pe Facebook despre numărul de postări ale sale, comparându-le cu cele ale preşedintelui Iohannis timp de 100 de zile, întrebând, retoric, care dintre ei este "mai postac".

"Diferenţa de la vorbă la faptă la postaci. Din 21.12.2014 Klaus Iohannis a postat 103 mesaje în 100 zile. Din 21.12.2014 eu am postat 31 mesaje, tot in 100 zile. Zi Iohannis, care din noi doi este mai... postac?", a arătat Băsescu.

Tot în intervenţia de la postul de televiziune, Traian Băsescu a spus că nu a văzut declaraţia de presă a lui Klaus Iohannis, din cauză că era ocupat cu mutarea în noua locuinţă, ocazie cu care a făcut câteva menţiuni privind domeniul de la Scroviştea.

Fostul şef de stat a explicat: "În primul rând, pentru toţi oamenii din România interesaţi de subiect (că nu toţi mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod fundamental), la Scroviştea nu există niciun palat, a fost demolat acum câteva zeci de ani. Eu ocup, în vila 3, un dormitor, o sufragerie mică, un birou. (...). Am cerut o soluţie care să însemne costuri rezonabile cu întreţinerea. De ce? Din bun-simţ şi probabil că în ziua de azi bunul-simţ este una din marile greşeli, ţi se întoarce în cap. În lipsa lui de respect pentru lege, că asta face premierul, conform legii 406, pe data de 21 decembrie 2014 trebuia să îmi pună la dispoziţie o vilă de protocol care să fie reşedinţă a unui fost şef de stat, care trebuia să îndeplinească câteva condiţii, nu de spaţiu, ci de securitate erau primele condiţii. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut, cu ferestrele pe trotuar, orice nebun să dea cu piatra, vedeţi ce se întâmplă şi când mă duc la Parchet, au gruparea de fluieraşi gata să dea cu pietre, cu orice, nu pot să îmi expun familia la aşa ceva. Şi am cerut să respecte legea. Cum a înţeles Ponta să o respecte? Dându-mi o locuinţă care, după ce mi-a repartizat-o prin HG, a intrat în renovare. Vă asigur că am făcut toate demersurile şi în condiţiile acestea aş fi putut rămâne în Vila Lac 3 până la momentul la care îmi punea la dispoziţie reşedinţa securizată din Gogol 2".

Băsescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că "şi-a bătut joc de un şef de stat în funcţie şi de un fost şef de stat".

"La fostul şef de stat, e oarecum explicabil, dar la şeful de stat cu care înţeleg că se pupă pe gură aproape în toate problemele patriei, e inexplicabil de ce îşi bate joc şi de el", a susţinut Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a precizat că a cerut RA-APPS o soluţie provizorie privind locuinţa: "Şi eu, şi soţia mea suntem oameni cu bun-simţ. Noi am preluat mesajul dat de doamna Iohannis (...), în care s-a plâns public că încă nu are o locuinţă. Atunci am făcut adrese către RA-APPS: daţi-mi o soluţie provizorie. Şi s-a găsit această soluţie. (...) Mi se pare firesc ca un preşedinte să nu facă navetă săptămânală de la Bucureşti la Sibiu. În plus, mai este un lucru: Vila Lac 3 nu e o vilă oarecare; are toate echipamentele de comunicaţii, plus buncărul subteran, toate dotările pentru situaţii de urgenţă".

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis declarase, răspunzând unei întrebări, că lui Traian Băsescu îi prieşte pensia şi că este "foarte vocal şi postac".

Astfel, chestionat ce relaţie are cu fostul preşedinte şi dacă a luat în calcul solicitarea acestuia de a nu valida numirea lui Eugen Teodorovici la Finanţe, din cauza opoziţiei acestuia la votul privind încuviinţarea arestării preventive a lui Dan Şova, preşedintele Klaus Iohannis a replicat: "Nu m-am întâlnit cu fostul preşedinte, nu i-am solicitat absolut nimic, n-am discutat nici despre reşedinţă, nici despre politică. În rest însă, dacă e vorba de sfaturi, constatăm că fostului preşedinte îi prieşte pensia, e foarte vocal şi postac. Îi doresc să fie sănătos".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce nu inteleg multi (mai ales sefi) este faptul ca dupa iesirea la pensie ,dispar gradele,functiile ,e.t.c Nu mai esti domnul general ,domnul doctor,domnul director, domnul presedinte(asta erati la serviciu).A cum sunteti ; Ba IOANE ,Ba POPESCULE,Ba BASESCULE !Sic transit Gloria mundi.

    Are dreptate domnul presedinte! Doar asta ne-a promis Iohannis: fapte nu vorbe; deci nu vorbeste (pentru ca este prea incet) si atunci e postac. Poate de aceea l-a apostrofat pe Basescu postac, de frica sa nu-l intreaca. 

    Ca pensionarul Basescu posteaza pe Facebook nu e o problema. Mi se pare insa penibil ca presedintele actual al Romaniei sa trimita mesaje accesibile doar celor care au conturi create pe nu stiu ce site in loc sa posteze toate mesajele pe site-ul institutiei prezidentiale unde pot fi citite de catre toti romanii, chiar si de cei care nu vor sa isi creeze un cont pe Facebook.

    Daca Iohannis posteaza toate mesajele si pe site-ul institutiei prezidentiale nu stiu, dar ce stiu este ca presa din Romania este de o calitate atat de slaba incat in loc sa citeze site-ul prezidential citeaza nu stiu ce pagina Facebook. Asta pot sa o spun fiindca am vazut un mesaj pe site-ul prezidential despre care presa romaneasca spunea ca a fost postat pe Facebook, doar fiindca din intamplare a fost postat si pe acel site. 

    In legatura cu viitoarea resedinta a domnului Basescu, sa speram ca nu va fi Vila lac 3, fiindca nicio lege nu arata ca resedintele prezidentiale trebuie sa fie vile de milioane de euro cu buncare subterane si mobilier de milioane, iar povestea cu "securitatea" este doar bla bla, fiindca nu exista nicio lege care sa stabileasca care locuinte sunt "sigure" si care nu. Daca cineva arunca cu pietre in geam, si domnul Basescu ar trebui sa faca ca toti romanii, adica sa se supuna legii, si sa informeze politia, sa ii dea in judecata pentru stricaciuni pe cei care le-au facut daca sunt gasiti de politie, iar daca nu sunt gasiti, sa faca si el la fel cum fac toti ceilalti pensionari din Romania care au exact aceeasi problema. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb