Tranzacţii cu 3,62% din "Amonil Slobozia" pentru 3,22 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2007

Mai multe pachete de acţiuni reprezentând 3,62% din capitalul producătorului de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO) s-au tranzacţionat în prima jumătate a şedinţei de vineri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pentru suma de 3,224 milioane lei (955.700 euro).

Până la ora 11:47 s-au tranzacţionat în total 40,313 milioane acţiuni Amonil, dintre care 40 milioane de titluri s-au transferat la ora 11:35, la preţul de 0,0800 lei pe acţiune, în creştere cu 2,56% faţă de cotaţia de închidere din şedinţa precedentă. Valoarea de piaţă a companiei la acest nivel este de 89 milioane lei (26,39 milioane euro). Până la ora 11:50, titlurile Amonil au ocupat poziţia secundă în clasamentul lichidităţii, după acţiunile Compa Sibiu, care cumulau tranzacţii de 4,35 milioane lei.

Acţionarii Amonil Slobozia au aprobat, în 28 septembrie, formarea unui consorţiu împreună cu Zalois Ltd, Interagro SA şi Intergaz SRL, în scopul relansării producţiei de îngrăşăminte chimice şi al asigurării continuităţii producţiei. În aceeaşi şedinţă, acţionarii Amonil au aprobat şi dezmembrarea instalaţiei de Uree 1 Standard, scoasă din funcţiune din 1996 şi trecută în conservare.

De asemenea, s-au amânat dezbaterile referitoare la contractele pe termen lung dintre Amonil şi firmele Ameropa AG Elveţia şi Transammonia Inc SUA, privind exportul de îngrăşăminte chimice. Acţionarii Amonil au aprobat menţinerea cotei de participare la capitalul social al companiilor Amochim şi Energochim SRL şi au împuternicit consiliul de administraţie pentru a întreprinde măsurile necesare pentru recuperarea datoriilor din parte celor două societăţi către Amonil.

În primele şase luni ale anului, Amonil a raportat o pierdere de 7,14 milioane lei (2,27 milioane euro), cu 87,8% mai mare decât pierderile de 3,8 milioane lei raportate în primele şase luni ale anului anterior. Cifra de afaceri a companiei în primul semestru a fost de 8,57 milioane lei (2,73 milioane euro), de 17 ori mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului 2006.

Compania Amonil SA Slobozia a estimat pierderile pentru anul în curs la peste 10 milioane lei, din cauza opririi a trei instalaţii, dar ar putea modifica bugetul aprobat de acţionari dacă se reia furnizarea gazului metan. Compania mizează pe venituri de 11,83 milioane lei şi cheltuieli de peste 21,8 milioane lei. Actualul buget de venituri şi cheltuieli ţine cont de situaţia existentă în companie, unde trei instalaţii sunt oprite, iar alte două lucrează la capacitate redusă.

Compania, înfiinţată în anul 1969, este cel mai mare producător de uree din România. Amonil are un capital social de 111,266 milioane lei (33 milioane euro). Principalii acţionari ai companiei sunt Eurotrading Chemicals SRL, cu 28,16%, Zalois LTD din insulele Belize, cu 24,99%, şi un grup de persoane care acţionează concertat, cunoscut ca "Grupul de la Oradea", care deţine 17,12% din companie.

Acţiunile Amonil se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul AMO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb