TRANZACŢII Datoriile bancare, aproape jumătate din tranzacţia "Decebal Tower"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 3 iunie 2010

Datoriile bancare, aproape jumătate din tranzacţia "Decebal Tower"

Detaliile tranzacţiei prin care "Decebal Tower", unul dintre proiectele imobiliare locale importante înainte de criză, a fost preluat de compania "Autovit", arată că din cele aproape 3 milioane de euro anunţate ca valoare a contractului de vânzare-cumpărare, circa jumătate reprezintă preluarea obligaţiilor bancare.

Acţionarii "Autovit" au aprobat, recent, amănuntele tranzacţiei pentru preluarea imobilului construit de "Euro Market Services", potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial. Valoarea totală se ridică la 2,9 milioane de euro, fără TVA.

Peste 1,7 milioane de euro din această sumă vor fi achitate din surse proprii, prin transfer bancar, alţi 300.000 de euro urmând să fie constituiţi în depozite la GarantiBank International NV Sucursala Româ-nia şi viraţi în trei rate anuale.

Restul de peste 1,4 milioane de euro vor fi plătite prin novarea, în momentul autentificării contractului de vânzare-cumpărare, a obligaţiilor pe care "Euro Market Services" le are faţă de bancă, sub formă de credit - aceeaşi GarantiBank International NV, cu care compania aminitită încheiase un contract de împrumut cu garanţii acum doi ani.

Nici reprezentanţii "Autovit", nici cei ai "Euro Market Services" nu au dorit, ieri, să ofere detalii suplimentare legate de această tranzacţie, una dintre cele mai importante din acest an pe piaţa noastră imobiliară.

Lucrările la proiectul situat pe un teren de 1629 metri pătraţi şi care are o suprafaţă construită de aproape 10.000 mp, au fost demarate la jumătatea lunii mai 2008 şi urmau să fie finalizate la sfârşitul lunii martie 2010.

Conform proiectului, edificiul reuneşte 20 de apartamente de lux cu 2, 3 şi 4 camere, situate la etajele 3-9, un penthouse amenajat la etajul 10, precum şi 1543 mp pentru închirierea spaţiilor destinate birourilor de clasa A, la parter, etajul 1 şi etajul 2 şi 64 de locuri de parcare la cele două subsoluri.

În cadrul unui comunicat de presă, compania dezvoltatoare anunţa, în vara lui 2008, că deja fuseseră vâdute o parte din apartamentele de lux, încă din faza de proiect.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. or sa ramana o gramada de cladiri neterminat, pe care incet, incet or sa inceapa sa le execute bancile, sa vedem cine le mai cumpara atunci

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb