Trei noi documente semnate pentru apărarea antirachetă

Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2012

Trei noi documente semnate pentru apărarea antirachetă

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, ieri, semnarea a trei noi documente bilaterale necesare pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului româno-american privind cooperarea în domeniul apărării antirachetă.

Potrivit Agerpres, secretarul de stat pentru afaceri strategice MAE, Bogdan Aurescu, a participat, ieri, la reuniunea Comitetului Mixt româno-american care gestionează aplicarea Acordului dintre Româ­nia şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor SUA staţionate pe teritoriul României, care a avut loc la Bucureşti.

Potrivit MAE, în intervenţia sa din deschiderea reuniunii, secretarul de stat Bogdan Aurescu a salutat semnarea marţi de către copreşedinţii Comitetului Mixt, Sebastian Huluban, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, şi generalul Mark O. Schissler, din cadrul Comandamentului Forţelor SUA în Europa, a trei noi documente bilaterale necesare pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului bilateral privind cooperarea în domeniul apărării antirachetă.

Domnul Aurescu a subliniat însemnătatea pe care România o acordă participării la proiectul privind apărarea împotriva rachetelor balistice, aprecierea pentru buna colaborare cu SUA în acest domeniu şi importanţa edificării sistemului NATO antirachetă. Aurescu a arătat că România va continua cooperarea strânsă cu Statele Unite şi cu ceilalţi Aliaţi, în vederea realizării, în calendarul decis de NATO, a tuturor celorlalte etape ale sistemului Aliat de apărare antirachetă.

Secretarul de stat apreciază: "Prin finalizarea cadrului juridic bilateral referitor la participarea României la proiectul bilateral cu SUA privind apărarea împotriva rachetelor balistice, ne pregătim de fapt pentru momentul 2015, când sistemul NATO antirachetă va dobândi capabilitatea operaţională iniţială, ceea ce subliniază importanţa crescută a bazei Deveselu nu doar în context bilateral româ­no-american, ci şi în contextul construcţiei sistemului NATO".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb