Treichl (Erste): "România are un potenţial uriaş să iasă mai puternică din criză"

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 iulie 2009

Oamenii politici ar trebui să vorbească mai puţin şi să facă mai mult, în condiţiile în care România are un potenţial uriaş să iasă mai puternică din criză, a declarat, ieri, directorul executiv al Erste Group Bank, Andreas Treichl.

Domnia sa a precizat: "Oamenii politici ar trebui să se oprească din vorbit şi să treacă la fapte. Eu m-aş bucura ca, după alegerile din toamnă, să nu mai avem alegeri în Româ­nia zece ani, pentru ca politicienii să îşi facă treaba neîntrerupt".

Declaraţia sa vine în contextul în care premierului Emil Boc a anunţat că Guvernul ar putea suprataxa băncile dacă acestea nu îşi respectă angajamentele de finanţare în România.

Treichl a afirmat că Erste îşi va respecta angajamentele faţă de România, dar a adăugat că şi autorităţile trebuie să ia măsuri de susţinere a economiei.

Potrivit NewsIn, An­dreas Treichl a declarat: "Noi ne bucurăm să finanţăm statul, dar acesta nu trebuie să piardă timp în atragerea resurselor şi să facă ceva să susţină economia. Dacă ne uităm în Europa Centrală şi de Est, Româ­nia are şanse foarte mari să iasă mai puternică din criză".

"Dacă ne uităm la toate resursele disponibile, atât fonduri europene, cât şi alte finanţări externe, ţara are la dispoziţie 50 de miliarde de euro în următorii cinci ani, aproape jumătate din PIB-ul României, o sumă enormă", a adăugat oficialul.

Domnia sa a completat că Româ­nia "îşi are soarta în propriile mâini" şi că Ministerul Finanţelor, la fel ca alte autorităţi implicate, trebuie să se asigure că investiţiile în infrastructură care sunt în aşteptare în acest moment vor fi realizate.

"BCR respectă toate cerinţele băncii centrale şi ale autorităţilor române de menţinere a capitalizării şi a diferitelor forme de lichiditate, dar şi Guvernul trebuie să facă ceva, nu doar să vină la noi să ceară", a conchis Treichl.

Erste este acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Române (BCR), după privatizarea băncii, în 2006.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb