Tribunalul Braşov lasă "Avicola" să se retragă de la tranzacţionare

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 decembrie 2010

Tribunalul Braşov lasă "Avicola" să se retragă de la tranzacţionare

Tribunalul Braşov lasă conducerea companiei "Avicola" Braşov (simbol AVLE pe segmentul Rasdaq) să meargă mai departe cu delistarea societăţii de la bursă, respingând cererea unui acţionar ca decizia de delistare să fie suspendată, potrivit informaţiilor afişate pe portalul Tribunalului.

Acţionarii "Avicola" Braşov au aprobat, în Adunarea Generală din 18 august, retragerea societăţii de la tranzacţionare şi un raport de evaluare întocmit de "Darian" DRS care stabilea un preţ de 3,03 lei/acţiune care urmează să fie plătit acţionarilor care se vor retrage din societate. În Hotârârea AGA publicată pe site-ul Bursei, se menţionează că decizia de delistare a fost luată cu votul a 37,77% din acţionarii prezenţi la Adunarea Generală.

Decizia delistării societăţii a provocat nemulţumirea unora dintre acţionarii minoritari ai societăţii, iar Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a atras atenţia că societatea nu îndeplineşte condiţiile necesare ca să se delisteze.

Ulterior, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a obligat conducerea "Avicola" să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor, având pe Ordinea de zi revocarea Hotărârii AGA din 18 august. Între timp, Registrul Comerţului a respins cererea conducerii "Avicola" Braşov de modificare a actului constitutiv cu decizia acţionarilor de retragere de la tranzacţionare.

"Avicola" Braşov este deţinută de omul de afaceri Ioan Popa, cu o participaţie de 70,82% din acţiuni. Popa a fost sancţionat de mai multe ori de CNVM pentru că a refuzat să lanseze o ofertă publică de preluare la "Avicola".

Compania are o capitalizare bursieră de 14,14 milioane de lei, potrivit preţului de 2,09 lei/titlu, înregis­trat în şedinţa bursieră de săptămâ­na trecută.

Dispunerea de măsuri nr. 8/2006 prevede că retragerea de la tranzacţionare a unei societăţi ca urmare a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor poate fi realizată doar dacă, în ultimele 12 luni, s-a tranzacţionat cel mult 1% din capitalul social al emitentului şi dacă s-au înregistrat maxim 50 de tranzacţii cu titluri AVLE, exceptându-le pe cele încheiate între persoane implicate. Niciuna dintre aceste condiţii nu este, însă, îndeplinită în cazul "Avicola" Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb