Tribunalul Constanţa a suspendat protestele sindicaliştilor în faţa CN APM

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 10 mai 2015

Tribunalul Constanţa a suspendat, la termenul din 8 mai 2015, executarea avizului emis de Primăria Municipiului Constanţa, prin Comisia de avizarea a adunărilor publice, referitor la organizarea protestelor în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, până la pronunţarea de către instanţa de fond.

"În acest sens, Tribunalul Constanţa a pronunţat hotărârea nr. 772/2015, prin care a admis cererea CN APM SA Constanţa şi, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, a dispus suspendarea executării avizului emis de către Comisia de avizare a adunărilor publice constituită la nivelul Primăriei Constanţa, până la pronunţarea de către instanţa de fond asupra cererii", se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa remis redacţiei.

Conform hotărârii Tribunalului Constanţa, încetează orice formă de executare a avizului prin care s-a permis organizarea unei adunări publice în faţa sediului companiei.

Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor au anunţat că au reluat, începând cu data de 20 aprilie, protestele împotriva conducerii administrative şi a celei executive a Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa.

Cele două organizaţii reprezentative la nivelul sectorului de activitate "Transporturi pe apă şi servicii conexe. Transporturi aeriene şi servicii conexe" motivează această acţiune prin lipsa de răspuns atât a Companiei Naţionale cât şi a Ministerului Transporturilor la toate problemele comunităţii portuare, aduse la cunoştinţă acestora în numeroase rânduri, atât printr-o serie de memorii, memorandumuri, scrisori, cât şi în cadrul întâlnirilor, inclusiv de la sediul Ministerului.

Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor consideră în continuare că primul pas în vederea stabilirii unei căi de dialog pentru rezolvarea ulterioară a tuturor problemelor privind încheierea contractelor de subconcesiune, a contractelor de închiriere a infrastructurii de transport naval, privind politică tarifară, transparenţa în exploatarea domeniului portuar şi Master Planul Portului Constanţa este reprezentat de schimbări structurale complete privind conducerea CN APMC.

Astfel, Operatorul Portuar, cât şi Federaţia Naţională a Sindicatelor solicită accelerarea acţiunilor iniţiate de Ministerul Transporturilor, în scopul reglementării problemelor de pe platforma portuară, deoarece, până în acest moment, nu există rezultate concrete în acest sens.

Comunitatea Portuară apreciază că toate neregulile sesizate până în prezent denotă grave deficienţe în gestionarea Portului Constanţa, încălcarea dispoziţiilor legale şi o lipsă totală de interes manifestată de conducerea CN APMC SA privind dezvoltarea portului Constanţa.

În consecinţă, acestea reprezintă motive concrete de revocare şi demitere a Consiliului de Administraţie şi a executivului companiei, Operatorul Portuar şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare urmând a întreprinde în continuare orice demersuri necesare în scopul adoptării tuturor măsurilor legale pentru intrarea în normalitate.

Organizaţia Patronală "Operatorul Portuar" Constanţa reuneşte 36 de companii care îşi desfăşoară activitatea pe domeniul portuar.

În cadrul companiilor membre ale Organizaţiei Patronale îşi desfăşoară activitatea peste 6.000 salariaţi, ceea ce reprezintă mai bine de 60% din numărul total de persoane angajate pe domeniul portuar.

Companiile membre ale Organizaţiei Patronale, prin activitatea desfăşurată, contribuie cu peste 85% la veniturile Administraţiei Portului Constanţa (CN APM).

Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul local prin activitatea desfăşurată este de cca 2 milioane de euro între 2011-2013, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din respectivul buget.

Contribuţia Organizaţiei Patronale la bugetul de stat este de 45 milioane de euro/3 ani (2011-2013).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb