Tudorel Toader enumeră greşelile PSD pe justiţie

V.I.
Politică / 10 iunie 2019

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader enumeră greşelile PSD pe justiţie, pe primul loc fiind OUG 13 urmată de legea recursului compensatoriu, şi prezintă motivele revocării sale, printre care refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea, refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran şi "refuzul " de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ.

Într-o postare intitulată "Dintre greşelile PSD referitoare la Justiţie!", Tudorel Toader enumeră, pe primul loc, "emiterea OUG nr.13 din ianuarie 2017, cu toate consecinţele acesteia".

Urmează, în ordine, adoptarea Legii privind recursul compensatoriu.

"Legea a fost iniţiată în 2016, în procedura parlamentară MJ a emis aviz negativ, iar în controlul de constituţionalitate a susţinut neconstituţionalitatea acesteia", susţine fostul ministru.

De asemenea, el mai înscrie în lista greşelilor: refuzul de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, în acord cu deciziile de neconstituţionalitate pronunţate în controlul a posteriori, precum şi pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă, respectiv, a Directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie; înfiinţarea Comisiei speciale comune a Camerei deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

"Comisia specială s-a interpus între Guvern şi Parlament denaturând procesul legislativ, sens în care oferim doar trei exemple", argumentează el.

El relatează că, în iulie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, iniţiat de către MJ, pentru modificare Codului penal, în acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă. Proiectul de lege a fost preluat de către Comisia specială, pe care l-a modificat în mod substanţial, adăugând numeroase soluţii legislative declarate neconstituţionale.

"Pe cale de consecinţă, deşi au trecut doi ani, Codul penal nu a fost încă modificat în acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind confiscarea extinsă nu a fost încă transpusă în legislaţia naţională", spune fostul ministru.

În noiembrie 2017, Guvernul a aprobat proiectul de lege, iniţiat de către MJ, pentru modificare Codului de procedură penală, în acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie, iniţiativă legislativă care a fost transmisă Parlamentului pentru legiferare. Proiectul de lege a fost preluat de către Comisia specială, pe care l-a modificat în mod substanţial, adăugând numeroase soluţii legislative declarate neconstituţionale. Pe cale de consecinţă, deşi au trecut aproape doi ani, Codul de procedură penală nu a fost încă modificat în acord cu deciziile CCR, iar Directiva privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie nu a fost transpusă în legislaţia naţională.

"Pe data de 25 octombrie 2018, Comisia specială şi-a însuşit proiectul de lege pentru modificarea legilor justiţiei, aflat în lucru la MJ. Respectivul proiect a fost transformat în trei proiecte de lege, apărând ca fiind elaborate la iniţiativa unui număr de 11 parlamentari, a schimbat conţinutul proiectului iniţial, le-a adoptat în procedură "accelerată", fapt ce a generat multiplele controverse. Cu titlu exemplificativ, iniţiativa înfiinţării Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţiei, a aparţinut Comisiei speciale", scrie Toader.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sa ne spuna dl fost ministru de cate ori a participat la sedintele OFICIALE ale comisiei speciale pt a sustine punctul de vedere al ministerului? Altfel ce spune acum sunt povesti pt prosti (crede el!).

    In concluzie nu ai facut nimic bun ca ministru subjugat intereselor lui Dragnea si hotilor de politicieni.

    Oameni Buni! Ce mai vreti dela acest hot batran pupincurist fata de toate regimurile, cat mai corupte!!!!

    La Vacaresti , la despaduchere cu el si apoi la inchisoare pentru vreo zece ani!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb